KRÁTKE SPRÁVY: Do škôl v R. Sobote nastúpilo 1990 žiakov, Hnúšťa obnoví Petrivaldského vilu

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Krátke správy dnes aj o počte žiakov v rimavskosobotských školách, zrušených Dňoch mesta Poltár či obnove Petrivaldského vily.

R. SOBOTA – Do školských lavíc v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Rimavská Sobota zasadlo na začiatku aktuálneho školského roka dohromady 1990 žiakov, z toho 224 prvákov. Na oficiálnej stránke mesta Rimavskasobota.sk o tom informoval prednosta mestského úradu Štefan Szántó.

R. SOBOTA – Nedeľa 13. septembra 2020 je vyhradená aj pre cyklistické preteky Teatro Okolo Malohontu so začiatkom o 10:30 v R. Sobote. „Cyklisti všetkých vekových kategórii a výkonnosti si prídu zmerať sily navzájom, alebo aj sami so sebou a pokoriť jednu z najkrajších cestných tratí na Slovensku. Čakajú na nich štyri horské prémie, bufet na trati a v cieli pretekov,“ uvádzajú organizátori na stránke pretekov na Facebooku.

POLTÁR – Dni mesta Poltár s témou tradície tehliarstva a hrnčiarstva, ktoré mali byť 18. až 20. septembra 2020, sa napokon tento rok konať nebudú. Samospráva to oznámila na svojej oficiálnej stránke Poltar.sk. Dôvodom je podľa nej aktuálna epidemiologická situácia v SR.

BETLIAR – Záujem návštevníkov o kaštieľ Betliar bol podľa riaditeľky Múzea Betliar Tímey Mátéovej najvyšší za posledné roky, uvádza portál Teraz.sk. Zatiaľ čo za prvý polrok prišlo do kaštieľa a mauzólea v Krásnohorskom podhradí 7000 návštevníkov, len za prvé tri júlové mesiace to bolo až 12 000. Múzeum zároveň chystá sprístupnenie štvrtej grófskej kúpeľne – viac sa dočítate v článku na Teraz.sk:

DOBŠINÁ – Klub slovenských turistov Dobšiná pozýva záujemcov v utorok 15. septembra 2020 na turistický výstup na Kôprovský štít vo Vysokých Tatrách. Menej zdatní môžu absolvovať trasu na Popradské Pleso alebo vodopád Skok. Bližšie informácie na stránke mesta Dobsina.sk.

HNÚŠŤA – Samospráva Hnúšte zrekonštruuje Petrivaldského vilu, jednu z najvýznamnejších historických pamiatok v meste. V objekte má vzniknúť múzeum, obnova má vyjsť na zhruba 260 000 eur. Viac sa dočítate v článku na stránke Cas.sk.

R. SOBOTA – Muž, ktorý sa v sobotu (12. 9.) topil v jazere na Kurinci, napokon v noci v nemocnici zomrel. Jeho úmrtie potvrdil Mário Bóna z Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica s tým, že polícia má túto informáciu priamo od nemocnice.

Pridaj komentár