KRÁTKE SPRÁVY: V rimavskosobotskej nemocnici je zákaz návštev, Hnúšťa chce rekonštruovať športovú halu

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy o zákaze návštev v nemocnici R. Sobota, zamýšľanej rekonštrukcii športovej haly v Hnúšti či dechtovom jazierku v Tisovci.

RIMAVSKÁ SOBOTA – V Nemocnici Svet zdravia Rimavská Sobota platí od pondelka 28. septembra 2020 na základe aktuálnej epidemiologickej situácie zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Zákaz platí do odvolania. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete Svet zdravia Jana Fedáková.

TISOVEC – Dechtové jazierko v Tisovci v areáli vápenky malo byť odstránené už pred 12 rokmi, dodnes je však ekologickou záťažou. Informuje o tom portál Echoviny.sk.

HNÚŠŤA – Mesto Hnúšťa pripravuje veľký projekt, v rámci ktorého by chcelo okrem iného čerpať financie aj na rekonštrukciu športovej haly. V prvom rade ide o riešenie energetickej náročnosti budovy zateplením a využitím solárnej energie. Uviedol to na Facebooku primátor Roman Lebeda.

UTEKÁČ – Zaujímavú fotku zverejnilo na Facebooku Slovensko na historických fotografiách. Je na nej kolorovaná fotografia z hokejového zápasu Utekáč – Revúca v roku 1939:

Zima sa blíži…
Kto si pamätáte takéto zápasy?
Utekáč 1939, kolorované, zo zápasu s Revúcou.

Uverejnil používateľ Slovensko na historických fotografiách Sobota 26. septembra 2020

 

MALOHONT – No a na záver, ak chcete súťažiť a možno aj vyhrať, môžete sa zapojiť do fotografickej súťaže, ktorú organizuje MAS Malohont:

? NAŠE OBCE VO FOTOSÚŤAŽI:
? To je téma štvrtej kategórie v prebiehajúcej fotosúťaži, do ktorej môžete ešte stále…

Uverejnil používateľ MAS MALOHONT Pondelok 28. septembra 2020

 

Pridaj komentár