KRÁTKE SPRÁVY: V Lučenci otvorili Centrum včasnej intervencie, do Rožňavy prídu dvaja ministri

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy na Sobotníku o novom Centre včasnej intervencie v Lučenci či diskusii dvoch ministrov v Rožňave.

LUČENEC – V Lučenci otvorili Centrum včasnej intervencie. Jeho cieľom je poskytovať včasnú podporu formou komplexných služieb pre rodiny s deťmi, ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený.

Podporujeme rodinu včas, to znamená kedykoľvek po narodení dieťaťa, ak je jeho vývin rizikový, alebo sa v priebehu vývinu objavia ťažkosti. Navštevujeme rodinu v jej prirodzenom prostredí a podporujeme vývin dieťaťa tak, aby dokázalo čo najviac využiť svoje možnosti a schopnosti. Naše centrum je tu najmä pre rodiny z okresov Lučenec, Poltár a Veľký Krtíš,“ povedala Erika Podhorcová, riaditeľka Centra včasnej intervencie v Lučenci. O otvorení informoval Banskobystrický samosprávny kraj v tlačovej správe.

ROŽŇAVA – V rožňavskom kultúrno-kreatívnom centre Kláštor na Námestí Baníkov sa vo štvrtok 24. septembra 2020 o 18:00 uskutoční diskusia s názvom Ťažiť či neťažiť. Jej témami budú Muránska planina, ochrana prírody a slovenské národné parky. Hosťami diskusie budú minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský, minister životného prostredia SR Ján Budaj a bývalý riaditeľ štátneho podniku LESY SR Igor Viszlai. O udalosti informoval envirorezort v oficiálnom rozpise programu ministra Budaja.

TISOVEC – Ak chcete pomôcť Tisovskému spolku aktívneho pohybu, stačí zahlasovať na tomto odkaze. „Sme komunita mladých ľudí zapálených pre šport. Ako občianske združenie a mládežnícka organizácia sme si dokázali sami vybudovať tréningové centrum, ktoré sme prerobili zo starého školského skladu,“ uviedol na stránke mesta Tisovec.com tréner Erik Lopušný.

JELŠAVA – Mesto Jelšava získalo na obnovu zadného krídla kaštieľa na Námestí republiky milión eur z nórskych fondov. Informuje o tom v tlačovej správe agentúry TASR Denník N. V obnovenej časti objektu má vzniknúť napríklad turistické informačné centrum, remeselnícke dielne či seminárna miestnosť.

Pridaj komentár