KRÁTKE SPRÁVY: Lučenec napriek kríze hospodáril priaznivo, v Tisovci je výstava fotiek M. Slabeja

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné Krátke správy o dobrom hospodárení Lučenca, nových objavoch v Domici či výstave fotografií z Muránskej planiny v Tisovci.

LUČENEC – Hospodárenie mesta Lučenec bolo napriek pandémii nového koronavírusu v I. polroku 2020 celkom priaznivé. Tvrdí to samospráva v Monitorovacej správe o plnení programového rozpočtu mesta, ktorá bola poslancom predložená na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.  Dosiahnuté boli podľa nej dobré výsledky v oblasti príjmov aj v oblasti výdavkov, kde  mesto vykazuje úsporu.

„Mesto Lučenec v skutočnosti dosiahlo rozpočtové príjmy celkom vo výške 12 933 237 eur a rozpočtové výdavky v objeme 9 963 784 eur. Teda celkové príjmy sú vyššie ako celkové výdavky o 2 969 453 eur,“ konkretizuje sa v správe.

TISOVEC – Malebné zákutia severu našich regiónov približuje prostredníctvom fotografií aktuálna výstava Krásy planiny, ktorá je do 30. septembra sprístupnená v galérii Mestského kultúrneho strediska v Tisovci. Autorom snímok je fotograf Milan Slabej. O udalosti informuje oficiálna stránka mesta Tisovec.com.

KEČOVO – Vďaka objavu nových chodieb meria jaskyňa Domica pri Kečove v Rožňavskom okrese oficiálne už viac ako 8,1 kilometra a celý jej jaskynný systém spolu s maďarskou jaskyňou Baradla má vyše 30 kilometrov. Na tlačovej konferencii o tom informovali jaskyniari Ľudovít Gaál a Zdenko Hochmuth, viac sa dočítate napríklad na portáli Mynovohrad.sme.sk.

Pridaj komentár