KRÁTKE SPRÁVY: V Lučenci uvidíte lietajúce stroje, v R. Sobote chýbala Hafanana v maďarčine

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Aktuálne krátke správy na Sobotníku o výnimočnej výstave v Lučenci, zatvorenej škole v R. Sobote, či výčitke na adresu pracovníkov mestského úradu v Rimavskej Sobote, ktorí nezabezpečili, aby Maduar odspieval skladbu Hafanana v maďarčine:-)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Základná škola Š. M. Daxnera v Rimavskej Sobote je dnes (21. 9. 2020) zatvorená. Rozhodol o tom krízový štáb mesta, informuje mesto na svojej oficiálnej stránke Rimavskasobota.sk. Už v utorok by mali na riadne vyučovanie nastúpiť žiaci prvého stupňa, školáci na druhom stupni sa do 25. 9. 2020 budú vzdelávať dištančne.

LUČENEC – Dokopy 40 replík strojov, náčrtov a diel geniálneho talianskeho umelca uvidia návštevníci výstavy Stroje Leonarda da Vinci, ktorá je do 13. 12. 2020 sprístupnená v synagóge v Lučenci. Informuje o nej mestská organizácia Lukus na svojej internetovej stránke.

Som rada, že v architektonickom skvoste mesta Lučenec prinášame vedecký skvost v podobe interaktívnej rozsiahlej výstavy jedného z prvých futuristov európskej civilizácie Leonarda da Vinci,“ uviedla na margo novej výstavy na Facebooku primátorka mesta Alexandra Pivková.

ROŽŇAVA – Banícke múzeum v Rožňave pozýva všetkých záujemcov na podujatie s názvom Život v očarujúcom krase, ktoré sa bude konať od 22. do 30. septembra 2020 v časoch medzi 9:00 a 17:00 v Zážitkovom centre SENTINEL na Šafárikovej 43 v Rožňave. Podujatie sa uskutoční v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2020.

Dni európskeho kultúrneho dedičstva sú významným medzinárodným podujatím, ktoré vzniklo v roku 1985 a jeho cieľom je, okrem iného, zvyšovať povedomie o kultúrnom dedičstve, ktoré v Európe máme,“ prezradila o podujatí Jaroslava Neubauerová z Baníckeho múzea v Rožňave. Viac informácií o podujatiach Baníckeho múzea v Rožňave nájdete na stránke www.banmuz.sk.

HNÚŠŤA – V evanjelickom kostole v Hnúšti sa dnes (21. 9. 2020) uskutoční spomienkový koncert venovaný rodákovi a významnému dirigentovi Jánovi Valachovi. Vystúpia na ňom Barbora Kapalová a Marcel Kapala, uvádza samospráva na oficiálnej stránke Hnusta.sk.

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mestský úrad v Rimavskej Sobote dostal v súvislosti s vystúpením skupiny Maduar niekoľko sťažností na hluk, informoval na oficiálnej stránke mesta Rimavskasobota.sk prednosta Štefan Szántó. Spomenul tiež, že úrad obdržal aj výčitku, prečo nezabezpečil, aby Maduar odspieval jeden z ich najväčších hitov, skladbu Hafanana, i v maďarčine:-)

Ako malú náplasť pre všetkých, ktorým táto verzia chýbala, ponúkame tento hit v maďarčine, hoci nie od Maduaru:

DOPLNENÉ o 13:52:

ROŽŇAVA – Z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie platí v Nemocnici Svet zdravia Rožňava od dnešného dňa (21. 9.) zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Zákaz platí do odvolania. Informovala o tom komunikačná špecialistka siete Svet zdravia Jana Fedáková.

Pridaj komentár