REDAKČNÝ BLOG: Spúšťame Krátke správy, súhrn udalostí v 1 článku

Od piatka 11. septembra 2020 spúšťame nový formát článkov, ktorý sme nazvali Krátke správy. Pôjde vlastne o jeden článok, v ktorom však budú zhrnuté informácie o viacerých udalostiach, pričom každej venujeme iba niekoľko viet a ak to bude možné, pridáme odkazy na zdroj informácie a stránky, kde sa záujemcovia budú môcť dozvedieť viac.

Každý deň sa takto budeme snažiť zhrnúť udalosti a zaujímavosti, o ktorých by sme inak nestíhali písať. Takouto formou môžeme priniesť čitateľom oveľa viac informácií z väčšieho počtu obcí našich regiónov než doteraz. Môže ísť o rôzne aktuality, novinky, podujatia, výstavy, dopravné obmedzenia a podobne.

Snažíme sa týmto spôsobom reagovať aj na aktuálne trendy v dnešnom spravodajstve, kde sa kladie dôraz na rýchlosť a stručnosť. Inšpiráciou na uvedenú novinku nám boli spravodajské kanály ako napríklad LiveBlog na Aktuality.sk, Minúta po minúte Denníka N, či Práve teraz portálu Teraz.sk. Zvažovali sme viacero technických riešení, napríklad samostatný stĺpec na našej hlavnej stránke, zverejňovanie krátkych správ ako posty na našej instagramovej či facebookovej stránke, ale práve táto forma jedného článku sa nám zatiaľ javí ako najvhodnejšia.

Základný článok Krátke správy budeme vydávať vždy ráno. V priebehu dňa ho však podľa aktuálnej situácie budeme prípadne dopĺňať novými udalosťami. Budeme radi, ak nám poviete svoj názor na túto našu novinku, či už v diskusii pod týmto článkom, e-mailom na adresu redakcia@sobotnik.sk, alebo na našej facebookovej stránke, kde nás môžete aj sledovať.

Pridaj komentár