LUČENEC: Ďalšia základná škola v oranžovej fáze, pozitívne testovaný bol žiak

LUČENEC – Žiak 6.B triedy na základnej škole na Haličskej ceste mal pozitívny test na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Školu preto zaradili do oranžovej fázy a riaditeľka školy Andrea Novodomská prerušila vyučovania v inkriminovanej triede do doby vykonania RT-PCR testu. V škole rovnako izolovali aj troch pedagogických zamestnancov. Informuje o tom škola na vlastnom webovom sídle. 

„Oznamujeme Vám, že  dňom 11.9.2020 vstupujeme do oranžovej fázy. Izolovali sme 1 triedu a 3 pedagogických zamestnancov na základe usmernenia RÚVZ v Lučenci. Žiak mal pozitívny výsledok,“ napísala riaditeľka a doplnila, že žiaci 1. – 4. ročníka musia používať rúška v interiéri školy mimo tried a žiaci druhého stupňa ich musia mať na sebe aj počas vyučovania. „Ranný filter prebieha od 16.9.  od 6.30 – 8.00, žiaci a zamestnanci vstupujú do areálu školy podľa situačného plánu a bude im odmeraná teplota, následne pokračujú do jednotlivých budov a dezinfikujú si ruky!,“ doplnila.

Okrem tohto školského zariadenia sú v oranžovej fáze aj ďalšie tri školy – MŠ Rúbanisko I, ZŠ M. R. Štefánika a ZŠ L. Novomeského. Ani z tohto dôvodu nezaradil krízový štáb mesta okres Lučenec do oranžovej fázy na semafore.

Pridaj komentár