Maduar rozpálil sobotský amfiteáter, tlieskalo mu 700 divákov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Jediný koncert skupiny Maduar v tomto roku v rámci Česka a Slovenska, ktorý sa uskutočnil v sobotu 5. septembra 2020 v amfiteátri v Rimavskej Sobote, prilákal podľa údajov organizátorov okolo 700 ľudí. Tí si mohli vypočuť staršie i novšie skladby kapely a nechýbali ani prekvapenia.

Podľa Juraja Matyinka museli aj rimavskosobotský koncert zorganizovať v rámci možností, ktoré aktuálne sú. „Takéto podujatia je teraz ťažko organizovať, keďže ľudia sa boja niekam ísť. Sme však radi, že atmosféra bola skvelá a všetko dopadlo dobre,“ konštatoval.

PREČÍTAJTE SI – MADUAR: Hudba nás sprevádza celý život, zotrváme pri nej, kým budeme môcť (rozhovor)

Ako Juraj avizoval na stránke skupiny Maduar.com ešte pred podujatím, šlo o ich najväčší koncert v histórii a po všetkých stránkach mal byť „mega“. „Či už z pohľadu scény, ktorá bude ešte väčšia ako minulý rok a doplnená o tretiu veľkoplošnú LED stenu, ako aj z pohľadu programu,“ povedal.

Pôvodní členovia aj hostia

Na podujatí vystúpili okrem bratov Matyinkóvcov a speváčky Ivanny Bagovej aj bývalí členovia Ladislav Dulovič a Anna-Katarina Schatzl. Tí do zoskupenia patrili v 90. rokoch.

Predstavili sa aj viacerí hostia, napríklad gitaristi pod vedením Márie Páko, či košická speváčka Katarína „Cathy“ Dvořáková, ktorá s Maduarom spolupracovala na viacerých singloch. Program napokon trval zhruba 2,5 hodiny a v závere vyvrcholil najväčšími hitmi Maduaru, ale odznela i úplne nová skladba.

Rimavskosobotské predstavenie malo byť pôvodne súčasťou tohtoročnej koncertnej šnúry, tú však kapela pre situáciu okolo nového koronavírusu presunula. Fanúšikovia sa tak podľa Juraja ďalších koncertov dočkajú v roku 2021.

Zdroj: Juraj Matyinkó, Maduar.com. Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Maduar rozpálil sobotský amfiteáter, tlieskalo mu 700 divákov”

  1. Pingback: KRÁTKE SPRÁVY: V Hnúšti sa v závode Yura rozšíril koronavírus, Vianoce v Poltári s novinkami

Pridaj komentár