KRÁTKE SPRÁVY: Z jazera na Kurinci vyťahovali človeka, bol opitý

KURINEC/RIMAVSKÁ SOBOTA – Z jazera v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda vyťahovali dnes popoludní človeka. Podľa našich informácii bolo pri jazere množstvo hasičov a policajtov. Ako pre Sobotnik.sk uviedol policajt z úseku prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mário Bóna, išlo o muža, ktorý bol opitý a išiel sa do vody schladiť. „Celú situáciu podcenil, no našťastie vyviazol z jazera živý,“ povedal.

LUČENECSedem nových prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus pribudlo v okrese Lučenec za piatok (11. 9.). Okrem toho pribudli v Novohrade aj ďalší štyria nakazení a to v okrese Veľký Krtíš. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácii na svojom webovom sídle covid-19.nczi.sk.

Na Slovensku v piatok (11. 9.) pribudlo 201 nakazených novým koronavírusom, ich celkový počet tak stúpol na 5453. Laboratóriá otestovali 6191 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 33 pacientov, pribudlo jedno úmrtie.

Pozitívne testovaní boli podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR v okresoch Bratislava (46), Žilina (11), Michalovce (10), Prešov (10), Trenčín (9), Tvrdošín (9), Lučenec (7), Košice (6), Púchov (6), Trnava (6), Komárno (5), Považská Bystrica (5), Šaľa (5), Galanta (4), Nitra (4), Nové Zámky (4), Veľký Krtíš (4), Banská Bystrica (3), Dunajská Streda (3), Hlohovec (3), Ilava (3), Liptovský Mikuláš (3), Námestovo (3), Prievidza (3), Sobrance (3), Topoľčany (3), Malacky (2), Medzilaborce (2), Pezinok (2), Žarnovica (2), Banská Štiavnica (1), Brezno (1), Bytča (1), Čadca (1), Dolný Kubín (1), Kysucké Nové Mesto (1), Levice (1), Martin (1), Partizánske (1), Snina (1), Stará Ľubovňa (1), Trebišov (1), Vranov nad Topľou (1), Zlaté Moravce (1) a Zvolen (1).

DOPLNENÉ 12. 9. 2020 o 15.45:

LUČENEC – Napriek vyššiemu počtu nakazených na COVID-19 za posledné dni v okrese Lučenec je región stále v zelenej zóne. Preto nie je potrebné prijímať ďalšie opatrenia navyše. Platia doteraz prijaté opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré sú priebežne zverejňované na ich webovej stránke. Odznelo to na poslednom zasadnutí krízového štábu mesta v piatok 11. 9. 2020, o ktorom samopráva informuje na svojej stránke.

V oranžovej fáze sú tri školské zariadenia na území mesta Lučenec, v ktorých je v domácej izolácii po jednej triede. Konkrétne ide o MŠ Rúbanisko I, ZŠ M. R. Štefánika a ZŠ L. Novomeského. Školské zariadenia sa riadia usmerneniami RÚVZ,“ dodáva samospráva.

Uvádza tiež, že v meste sa naďalej pokračuje v dezinfekcii prostriedkov mestskej hromadnej dopravy, zároveň sa raz týždenne zabezpečuje dezinfekcia detských ihrísk a raz za dva týždne prebieha odborná dezinfekcia nocľahárne.

TISOVEC – Tradičný turistický prechod Clementisovou cestou sa uskutoční aj tohto roku, informuje na stránke Tisovec.com miestna samospráva. Tohto roku bude podujatie v sobotu 19. septembra 2020.

Veľmi nás mrzí, že v tomto roku sa Clementisove dni uskutočnia bez súvisiacich podujatí. Koncert venovaný obetiam represálií 50-tych rokov,guľáš na Burde, jarmok ľudových remesiel a vystúpenie dychovej hudby Hradovanka a jej hostí presúvame kvôli zhoršujúcej sa situácii ohľadom Covid-19 na iný termín, o ktorom vás budeme včas informovať,“ dodáva mesto Tisovec.

MURÁŇ – Obec Muráň spustila dobrovoľnú zbierku na získanie príspevkov, ktoré budú použité na zabezpečenie právnej pomoci proti zonácii Národného parku Muránska Planina. Informuje o tom na svojej oficiálnej stránke Muran.sk.

Pridaj komentár