REVÚCA: Havaroval autobus s 30 deťmi, vrazila do neho dodávka

REVÚCA/REVÚCKA LEHOTA – Štyria príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s jedným kusom techniky zasahovali v obci Revúcka Lehota v okrese Revúca pri dopravnej nehode autobusu a dodávky. Voz na prepravu ľudí viezol 30 detí do Revúcej, ktoré išli ráno do školy. Informovalo o tom Operačné stredisko HaZZ v Banskej Bystrici s tým, že evidujú jednu zranenú osobu a to vodiča dodávky.

“ Príslušníci HaZZ po príchode na miesto udalosti zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a poskytli zranenej osobe predlekársku prvú pomoc. Následne bola zranená osoba odovzdaná posádke Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste udalosti sa nachádza aj hliadka Polície,“ uviedlo stredisko.

Ako pre Sobotnik.sk potvrdil vedúci zásahu Peter Kisel, vodič dodávky vrazil do zadnej časti autobusu plného detí. „Najskôr sme zranenie neevidovali, následne si vodič vyžiadal lekársku pomoc. Bol hlavne v šoku. Bol to školský pravidelný spoj v smere do Revúcej,“ povedal a dodal, že unikli prevádzkové kvapaliny.

Dopravná nehoda sa stala na smere do Revúcej pred Revúckou Lehotou. „Celá udalosť sa udiala asi 200 metrov od križovatky v obci,“ doplnil na záver.

Ako sme ďalej zisťovali na Krajskom riaditeľstve policajného zboru v Banskej Bystrici, zatiaľ neevidujú alkohol u vodiča dodávky.

Foto: Prezídium HaZZ na Facebooku

Pridaj komentár