PREVIEW: V R. Sobote bude zápas roka, prídu druholigové Košice

RIMAVSKÁ SOBOTA – Náročný zápas čaká futbalistov MŠK Rimavská Sobota, ktorý sa predstavia v treťom predkole Slovnaft Cupu proti silnému súperovi – druholigovému FC Košice. Zápas sa odohrá v stredu 16. 9. 2020 s výkopom o 16:00. Pripravili sme si pre vás menší predzápasový pohľad na tento zápas roka pre Rimavskú Sobotu. 

MŠK Rimavská Sobota má aktuálne v nohách prehratý zápas v Námestove 4:1. Ako úspešný strelec sa predviedol Ján Halaj, ktorý naskočil do sezóny len nedávno, keďže sa mu privodilo menšie zranenie. Duel opäť poznačilo množstvo absencii na lavičke tímu z Gemera, opäť naskočil náhradný brankár, dvaja dorastenci a tréner Tomáš Boháčik. V základnej zostave opäť chýbali opory ako Peter Vasilko, Štefan Rubint, Peter Petrán, Erik Ľupták či Jozef Šulek. Dúfame, že do pohárového zápasu budú fit a ukážu sa v plnom svetle a papierové prognózy nenaplnia.

Keď sa pozrieme na Košice, tie majú úplné iné „starosti“. Posledný zápas, ktorý odohrali v sobotu 12. 9. 2020, vyhrali nad Komárnom 5:0. Východniari v tejto sezóne 2. ligy idú za svojim snom a to dostať sa do najvyššej súťaže. Z doterajších šiestich odohratých zápasov neprehrali ani raz, remizovali len v derby s Trebišovom. Ich silná stránka je aj obrana – v šiestich dueloch inkasovali len dva razy. Presadiť sa dokázali 12-krát, čo je v priemere dva góly na zápas.

Papierovým favoritom sú určite Košice, no netreba zabudnúť na rok 2013, kedy ku nám do Rimavskej Soboty prišla prvoligová Senica, ktorá to u nás vôbec nemala ľahké. Takmer celý zápas viedli 1:0, no v závere Soboťania vyrovnali a išli sa kopať penalty, kde sme s menším šťastím prehrali 5:6.

Náš tip: MŠK Rimavská Sobota – FC Košice – X2

One Reply to “PREVIEW: V R. Sobote bude zápas roka, prídu druholigové Košice”

  1. Pingback: KRÁTKE SPRÁVY: V múzeu priblížia reformáciu, Hnúšťa má nový náter na zábradlí

Pridaj komentár