R. SOBOTA: Zimný štadión otvoril brány pre korčuliarov, sezóna trvá až do apríla

RIMAVSKÁ SOBOTA – Zimný štadión otvoril sezónu pre verejných korčuliarov dňom 28. 9. 2020 (pondelok). Brány mal hokejový stánok otvoriť už týždeň dozadu, no technické problémy to zabrzdili. Sobotnik.sk o tom informoval Vedúci športových  a rekreačných zariadení mesta Rimavská Sobota Jozef Slanina.

„Zimný štadión bude sprístupnený verejnosti predpokladáme dňom 28.9.2020 vzhľadom k tomu,  že v tomto týždni budú realizované drobné opravy na strešnom skelete štadiónu, ktoré boli  nedávno odhalené a je ich nevyhnuté riešiť. Túto situáciu môže ovplyvniť vývoj aktuálneho počasia,“ povedal Slanina.

Ako ďalej doplnil, vstupné by sa nemalo navyšovať a ostáva rovnaké, ako po ostatné roky. „Tieto zmeny vždy nastávajú len po  rozhodnutí Mestskej rady mesta Rimavská Sobota,“ dodal. Pre dospelých je vstupné 2 eurá na jeden cyklus, pre deti od troch rokov, študentov strednej a vysokej školy to je 1,5 eura. Deti do troch rokov majú vstup zadarmo.

Na ľadovej ploche môže byť podľa prevádzkového poriadku v jeden čas 50 osôb, v hľadisku 100. „V súčasnej dobe sa  intenzívne pracuje na zvýšení kapacity zimného štadiónu, vzhľadom k tomu, že bolo dobudované nové hľadisko s kapacitou 1066 osôb k čomu je potrebné dobudovať vzduchotechniku a ďalšie sociálne zariadenia,“ priblížil Slanina a podotkol, že sezóna 2020/2021 má byť podľa predpokladov ukončená 15. 4. 2020.

Sezóna sa pomaly rozbieha aj v HKM Rimavská Sobota. Hokejisti majú za sebou už dva prípravné zápasy proti Žiaru nad Hronom a Dolnému Kubínu. Kým v prvom zápase prehrali 5:4 po predĺžení, Kubínčanom nadelili sedmičku a v odvete sa stretnú v prvom zápase na ľade Rimavskej Soboty. Druhá hokejová liga oficiálne začína 10. 10. 2020. Soboťania odohrajú prvý zápas na domácom ľade proti „béčku“ Spišskej Novej Vsi.

zdroj: Jozef Slanina

Pridaj komentár