18. septembra môžete prispieť na dobrú vec – koná sa zbierka pre nevidiacich

V polovici septembra – 18. 9. 2020 budete môcť stretnúť v uliciach Slovenska dobrovoľníkov z dobročinnej organizácie Biela pastelka, ktorá robí pravidelne už 19. rok zbierku pre nevidiacich a slabozrakých. Táto zbierka patrí k jedným z najväčších a najdôveryhodnejších.

„Všimnite si nás v uliciach miest a obcí Banskobystrického kraja a získajte symbolickú pastelku, ktorá dokáže niekomu zmeniť život. Nie je anonymný, má svoju tvár, osud, aj sny… Osud mu možno nepríjemne zamiešal životnými kartami, ale vďaka vám v ňom opäť nájde radosť,“ uviedla PR manažérka Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS) Eliška Fričovská.

Ako ďalej napísala v správe, výnos verejnej zbierky Biela pastelka pomáha nevidiacim a slabozrakým pri nácviku samostatnej chôdze s bielou palicou, pri výučbe čítania a písania Braillovho písma, kurzami práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami, pri nácviku sebaobslužných činností – varenie, pranie, žehlenie, upratovanie a špecializovaným sociálnym poradenstvom.

Dobrovoľníkov, ktorí budú vykonávať zbierku môžete stretnúť v uliciach miest a obcí celého Slovenska 18. 9. 2020. Prispieť môžete aj inými spôsobmi: zaslaním SMS v hodnote 2 € na číslo 820 vo všetkých sieťach, príspevkom na účet SK23 1111 0000 0014 3025 8006, príspevkom do stacionárnych pokladničiek umiestnených vo vybraných organizáciách a inštitúciách alebo online darom prostredníctvom www.bielapastelka.sk.

Pridaj komentár