Za posledný deň pribudlo cez 500 infikovaných, opäť aj v našich končinách

Na Slovensku pribudlo v piatok (25.9.) 552 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Laboratória za predošlý deň vykonali 6483. Celkový počet na našom území vzrástol na 860 Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácii (NCZI) na svojej webovej stránke covid-19.nczi.sk.

Najviac prípadov z našich regiónov zaznamenal okres Veľký Krtíš, kde hygienici odhalili štyri pozitívne testy. Tri prípady boli zistené v okrese Rožňava. Dva prípady majú v okrese Revúca a jedného nakazeného majú v Lučeneckom okrese. Najviac prípadov na celom Slovensku opäť zaznamenali v okrese Bratislava, kde zistili 80 infikovaných. Vysoké číslo majú aj v centre Hornej Nitry, Prievidzi a to 46.

Tu sú všetky okresy, kde sa koronavírus objavil v piatok: Bratislava (80), Prievidza (46), Nové Zámky (40), Tvrdošín (30), Košice (24), Nitra (21), Bardejov (20), Komárno (19), Námestovo (18), Trnava (17), Sobrance (16), Spišská Nová Ves (15), Stará Ľubovňa (14), Poprad (12), Kežmarok (9), Prešov (9), Trenčín (9), Liptovský Mikuláš (8), Senec (8), Snina (8), Dolný Kubín (7), Svidník (7), Žiar nad Hronom (7), Banská Bystrica (6), Malacky (6), Michalovce (6), Topoľčany (6), Nové Mesto nad Váhom (5), Stropkov (5). Štyri prípady boli v okresoch Galanta, Partizánske, Veľký Krtíš, po tri prípady v okresoch Banská Štiavnica, Dunajská Streda, Hlohovec, Humenné, Ilava, Košice a okolie, Martin, Pezinok, Rožňava, Trebišov. Po dva prípady mali okresy Bánovce nad Bebravou, Brezno, Čadca, Gelnica, Levice, Levoča, Piešťany, Púchov, Revúca, Skalica, Šaľa, Zvolen, jeden prípad zaznamenali okresy Detva, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Medzilaborce, Myjava, Sabinov, Senica.

Pribudlo nám opäť aj jedno úmrtie, ich celkový počet je 44. V piatok sa z ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus vyliečilo ďalších 62 pacientov. V nemocniciach leží o ďalších 25 ľudí. Celkovo ich je 185.

Pridaj komentár