Revúca hostila majstrovstvá sveta v biatlone. Aké boli výsledky?

Aj najväčšiu letnú akciu biatlonovej obce na Slovensku – Majstrovstvá SR – poznačila druhá vlna pandémie. Pôvodný termín (prvý októbrový víkend) bol z dôvodu obáv, ktoré sa nakoniec ukázali ako odôvodnené, presunutý o týždeň skôr. Domáci členovia Klubu biatlonu Magnezit Revúca mali čo robiť, aby stihli pripraviť areál do štandardných podmienok, na aké sú pretekári zvyknutí a to všetko v súlade s potrebnými bezpečnostnými a hygienickými opatreniami.

Navyše, pred samotnými MSR neprialo ani počasie. Bohaté skúsenosti z organizácie pretekov a najmä zanietenosť členov klubu biatlonu pre dobrú vec boli počas posledného septembrového víkendu zhodnotené vysokou úrovňou podujatia, ktorú nakoniec rešpektovalo aj počasie. Napriek tomu, že pandemické opatrenia znemožnili účasť zahraničným pretekárom, sa na štart dorasteneckých, juniorských a seniorských kategórií postavilo viac ako 70 pretekárov, v žiackych kategóriách to bolo takmer 120 pretekárov.

Naša dorastenka Tamara Molentová získala titul vicemajsterky SR v rýchlostných aj vytrvalostných pretekoch. Celkovo je teda majsterkou SR a dvojnásobnou vicemajsterkou SR v letnom biatlone a mala by sa stať jasnou víťazkou letného rebríčka vo svojej kategórii.

Radosť v malorážkových kategóriách nám urobili aj Anna Košinárová (2x striebro v kategórii žien), Róbert Biž (6. miesto v rýchlostných pretekoch v kategórii 17-19-ročných dorastencov) a Ján Majerčík (5. miesto v rýchlostných pretekoch v kategórii mužov).

V žiackych kategóriách získal Markus Sklenárik v sobotu aj nedeľu titul vicemajstra SR, Veronika Šteczová bola v sobotu 5. a v nedeľu 6. Na popredných priečkach čoraz širšieho štartového poľa v žiackych kategóriách sa umiestnili aj Adrián Ottinger (7.), Ján Levčák (7.)

Na domáce stupienky vystúpili aj všetci odchovanci KB Magnezit Revúca – Ema Kapustová (2x 1. miesto, celkovo trojnásobná majsterka SR v letnom biatlone), Tomáš Sklenárik (2x 1. miesto, celkovo trojnásobný majster SR v letnom biatlone) a Lukáš Ottinger (2x 2. miesto, celkovo trojnásobný vicemajster SR v letnom biatlone).

Po nedeľňajšom vyhlasovaní výsledkov Majstrovstiev SR, ktorého sa zúčastnili okrem primátora Revúcej Júliusa Buchtu aj prezident SZB Peter Vozár a viceprezidenti Jaroslava Lauková a Ľubomír Machyniak sa konalo aj vyhodnotenie rebríčkov Viessman pohára za leto 2019 a zimu 2019/2020, ktoré poznáme ako súťaž Kráľ biatlonovej stopy.

Pridaj komentár