V SR opäť vyše tisíc prípadov Covid-19 v SR, u nás tentokrát len zopár

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dovedna 1054 prípadov ochorenia Covid-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, zaznamenali epidemiológovia v sobotu v rámci SR. Ide tak už o štvrtý deň v rade, keď ich počet presiahol tisícku. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) na svojej stránke.

V našich okresoch bolo tentokrát menej prípadov ako za posledné dni. Najviac ich epidemiológovia zaznamenali v okrese Lučenec, konkrétne šesť. V okrese Revúca boli dva a v okresoch Rimavská Sobota, Rožňava, Poltár a Veľký Krtíš po jednom.

Podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR sa v sobotu v celej SR vykonalo dokopy 8959 testov a v nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 388 ľudí s novým koronavírusom, alebo s podozrením naň. Potvrdené ochorenie má 344 pacientov. Na JISkách je 12 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 36 pacientov.

„Dobrá správa v štatistikách je, že pribudli vyliečení, oproti predchádzajúcemu dňu je to 78 ľudí, spolu ochorenie COVID-19 prekonalo u nás 5631 osôb,“ dodáva rezort.

Celkový počet pozitívne testovaných v našej krajine je podľa údajov MZ SR doteraz 19 851, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 548 449 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí je nezmenený, 61, aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 14 159.

V súvislosti s pandemickou situáciou práve teraz rokuje Ústredný krízový štáb (ÚKŠ). Minister vnútra Roman Mikulec pred jeho zasadnutím nevylúčil sprísnenie opatrení v podobe obmedzenia na hraniciach, čo by sa nás ako prihraničných regiónov priamo týkalo. O výsledkoch rokovania ÚKŠ vás budeme informovať.

DOPLNENÉ 11. 10. 2020 o 16:30: Predstavitelia vlády už informovali o opatreniach, ktoré boli prijaté na zasadnutí ÚKŠ. Medzi hlavné patrí dištančná forma vzdelávania na stredných školách už od pondelka 12. októbra. Povinné bude nosenie rúšok na základných školách a odporúčané v materských.

Zatvorené budú aj základné umelecké školy a centrá voľného času. Zrušené by mali byť mimoškolské aktivity, výlety, ako aj rôzne plavecké či lyžiarske kurzy.

Obmedzenia sa zrejme dotknú aj blížiacej sa Pamiatky zosnulých, keď by opäť mohol byť obmedzený pobyt ľudí. Hovorilo sa aj o prípadnom zatvorení reštaurácií, fitnescentier či divadiel, proti tomu je však strana SaS na čele s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Zdroj: NCZI, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár