V SR opäť pribudol rekordný počet prípadov Covid-19 v SR, u nás tentoraz menej

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Rekordný počet prípadov ochorenia Covid-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, zaznamenali epidemiológovia v piatok v rámci SR. Informuje o nich Národné centrum zdravotníckych informácií na svojej stránke.

V rámci celého Slovenska sa počet zistených prípadov za jeden deň priblížil k dvom tisícom – celkovo pribudlo 1887 nových ochorení. Ide tak už o štvrtý rekordný deň v rade. Dohromady bolo urobených 11 123 testov.

V našich okresoch bolo najviac prípadov vo Veľkom Krtíši (29), ktorý patrí medzi tie v rámci SR, kde je situácia vážnejšia. V Lučenci to bolo sedem prípadov, v R. Sobote a Rožňave po tri a v Revúcej jeden. V okrese Poltár sa nevyskytol ani jediný nový prípad. Práve tento okres zatiaľ patrí spolu s Revúcou medzi tie najmenej zasiahnuté, ako na Facebooku konštatovala aj poltárska primátorka Martina Brisudová.

Milí Poltárčania, patríme medzi šesť slovenských okresov, ktoré stále svietia na zeleno. V meste zatiaľ prípady COVID-19…

Uverejnil používateľ Martina Brisudová Piatok 9. októbra 2020

 

Podľa Ministerstva zdravotníctva SR je v nemocniciach aktuálne hospitalizovaných 380 pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň, z nich potvrdený nový koronavírus má 326 ľudí. „Na JISkách je 12 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 31 ľudí. Dobrou správou je, že sa vyliečilo ďalších 101 ľudí. Ochorenie tak doteraz na Slovensku prekonalo 5553 osôb,“ konkretizuje rezort.

Celkový počet pozitívne testovaných ľudí na Slovensku je doteraz 18 797, od začiatku vypuknutia ochorenia sa u nás urobilo 539 490 laboratórnych testov. Počet potvrdených úmrtí je 61, aktívnych prípadov ochorenia je na Slovensku aktuálne 13 183.

K situácii sa na Facebooku vyjadril aj premiér Igor Matovič, ktorý avizuje nové opatrenia. „Od ministra zdravotníctva očakávam bezodkladné zvolanie pandemickej komisie ešte v priebehu dnešného dňa … a ministra vnútra na zajtra požiadam o zvolanie Ústredného krízového štábu. ÚKŠ ešte zajtra musí prijať rozhodnutie o nových ochranných opatreniach,“ napísal Matovič.

Pridaj komentár