COVID-19: Všetky naše regióny sú v červenej fáze, okrem jedného

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Všetky okresy našich regiónov sa dostali do červenej fázy na COVID-semafore. Výnimkou je len okres Revúca, ktorý sa aktuálne nachádza v oranžovej fáze. Po prudkom náraste prípadov v našich končinách o tom rozhodol Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorý mapu zverejnil na stránke korona.gov.sk.

Ako z údajov vyplýva, až 72 okresov na Slovensku bolo zaradených medzi rizikové oblasti (v červenej farbe) a len sedem sa nachádza v oranžovej fáze. Medzi zelené okresy nepatrí už ani jeden na Slovensku. V okrese Rimavská Sobota bolo od začiatku pandémie potvrdených už 80 prípadov, v okrese Revúca o päť menej. Kritickejšie to je v susednom regióne, Novohrade, kde v okrese Veľký Krtíš potvrdili 184 infikovaných pacientov, v Lučenci 175 a v okrese Poltár už 26.

Na Slovensku vo štvrtok (15. 10.) pribudlo rekordných 2075 nakazených novým koronavírusom z 14.010 testov. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 256 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom nepribudlo žiadne úmrtie, celkový počet úmrtí na COVID-19 na Slovensku tak zostáva na čísle 71.

V našich okresoch bolo opäť najviac prípadov v Lučenci (31). Nasledoval Veľký Krtíš (5) a Rožňava (po 5), Poltár (4) a Rimavská Sobota s Revúcou (po 1 prípade). Dokopy teda máme 47 nových prípadov.

Pridaj komentár