KRÁTKE SPRÁVY: V múzeu je nová výstava, v Lučenci potrebujú krv

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy aj o novej výstave v Gemersko-malohontskom (GMM) múzeu či akútnom nedostatku krvi v lučeneckej nemocnici.

RIMAVSKÁ SOBOTA – GMM – kultúrne zariadenie Banskobystrického samosprávneho kraja pripravilo pre verejnosť novú výstavu JÁNOS FÁBRY (1830 – 1907). Výstava je venovaná zakladateľovi a prvému riaditeľovi Gemersko-malohontského múzea. Potrvá do 31. januára 2021. Navštíviť ju môžete v čase otváracích hodín múzea: utorok – piatok 9:00 – 17:00, sobota – nedeľa 13:00 – 17:00.

Prvý a najvzácnejší návštevník našej novej výstavy – prapravnuk Jánosa Fábryho, zakladateľa a prvého riaditeľa Gemersko-malohontského múzea. Však sa podobajú? ?

Uverejnil používateľ Gemersko-malohontské múzeum Štvrtok 15. októbra 2020

 

LUČENEC – Slovenský  Červený kríž, územný  spolok Lučenec  oslovuje  všetkých  darcov  krvi, ako i občanov, ktorí  doteraz  krv nedarovali,   o urgentnú  pomoc. Na  hematologicko – transfuziologickom  oddelení  je akútny nedostatok  krvi  a to  všetkých  krvných  skupín. Darcovia  krvi  môžu prísť na odber každú  stredu  od 6.00 do 10.00. hod.

RIMAVSKÁ SOBOTA – Regionálna veterinárna a potravinová správa Rimavská Sobota v súvislosti so zvyšujúcim sa rizikom šírenia afrického moru ošípaných (AMO) na území Slovenskej republiky vyzýva občanov/chovateľov obce, ktorí nemajú chovy ošípaných registrované, aby registráciu vykonali v termíne do 23.10.2020.

FIĽAKOVO – Základná škola Štefana Koháriho II. s VJM – II. Koháry István Alapiskola, Mládežnícka 7, 986 01 Fiľakovo informuje o voľnom pracovnom mieste na obsadenie pozície učiteľ pre nižšie stredné vzdelávanie s aprobáciou Telesná výchova. Bližšie informácie nájdete na oficiálnej stránke mesta.

REVÚCA – Tradičná krajská súťažná prehliadkaneprofesionálneho divadla Zochova Revúca sa tohto roku neuskutoční. Informuje o tom na Facebooku jej organizátor, Gemersko-malohontské osvetové stredisko. Dôvodom je aktuálna pandemická situácia.

Milí priatelia,
v týchto dňoch by sme už s plným nasadením pripravovali krajskú súťažnú prehliadku neprofesionálneho…

Uverejnil používateľ Gemersko – malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote Piatok 16. októbra 2020

 

Pridaj komentár