KRÁTKE SPRÁVY: V R. Sobote vystavuje Pavol Rusko, SHMÚ varuje pred dažďom

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy o výstave v R. Sobote, ktorú treba rýchlo navštíviť, keďže vôbec nie je isté, že sa nebudú zatvárať aj múzeá a galérie. Pozor si treba dať na dážď a vo Fiľakove sa snažia o obnovenie dopravy na trati do Maďarska.

R. SOBOTA – Do 20. novembra 2020 si návštevníci Mestskej galérie na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote môžu pozrieť výstavu Pavla Ruska s názvom Pod rúškom svetla. „Autor sa venuje predovšetkým maľbe a počítačovej grafike, nevyhýba sa ani experimentom s rôznymi technikami. Pripravil niekoľko desiatok autorských výstav a participoval na kolektívnych výstavách, workshopoch a sympóziách doma aj v zahraničí,“ uvádzajú organizátori. Viac informácií na stránke galérie.

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okresy Rimavská Sobota. Revúca, Rožňava, Poltár, Lučenec a Veľký Krtíš výstrahu druhého stupňa pred intenzívnymi zrážkami. „V okresoch sa očakáva OJEDINELE výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 60 – 100 mm,“ informuje SHMÚ na svojej stránke.

FIĽAKOVO – Na železničnej trati Fiľakovo – Šalgotarján by opäť mohli premávať vlaky, informoval na svojej facebookovej stránke primátor prvého menovaného mesta Attila Agócs. „Otázkou sme sa zaoberali na viacerých konferenciách venovaných cezhraničnej doprave, a v marci 2019 sme sa spolu s Péterom Csúszom a vedením Nógrád Megyei Önkormányzat (Novohradskej župy) boli vyjednávať v Budapešti na Ministerstve zahraničných vecí. Pred dva aj pol mesiacmi sme spolu s primátorom Salgótarjánu, Zsoltom Fekete, navštívili námestníka ministra zahraničných vecí, pána Levente Magyara, aby sme s ním rokovali o možnostiach opätovného pustenia osobnej prepravy,“ uviedol primátor. Celý príspevok nájdete na jeho Facebooku:

Örülök, hogy a Salgótarján-Fülek vasútvonal ügyében végre megmozdult valami

Som rád, že sa ohľadom železničnej trate…

Uverejnil používateľ Agócs Attila Nedeľa 11. októbra 2020

GEMERSKÁ VES – Strechy poškodených domov v Gemerskej Vsi, na ktorých tornádo strhalo krytiny, sa v týchto dňoch zaskveli výraznou modrou farbou. Sú totiž dočasne prekryté modrými nepremokavými plachtami, ako ukazujú fotky zhotovené hasičským dronom. Na Facebooku ich zverejnilo Prezídium Hasičského a záchranného zboru:

V obci Gemerská Ves po malom tornáde zasahoval aj hasičský dron ?‍??

Dňa 5. októbra 2020 zasiahli obyvateľov obce…

Uverejnil používateľ Prezídium Hasičského a záchranného zboru Sobota 10. októbra 2020

 

Pridaj komentár