KRÁTKE SPRÁVY: V múzeu v R. Sobote vystavujú umelú pijavicu, vo Fiľakove je karanténne centrum

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy o umelej pijavici v rimavskosobotskom múzeu, karanténnom ubytovaní vo Fiľakove či ocenených mladých Tisovčanoch.

R. SOBOTA – Gemersko-malohontské múzeum v R. Sobote vystavuje do 1. novembra 2020 netradičný lekársky predmet z 19. storočia – umelú pijavicu. Lekári ju využívali, keď nemali k dispozícii skutočnú, živú. Viac o tomto zvláštnom predmete sa dočítate v agentúrnej správe TASR na portáli Teraz.sk.

FIĽAKOVO – Od pondelka 12. októbra 2020 otvoril Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) možnosť plateného karanténneho ubytovania pre tých, ktorí nemôžu či nechcú povinnú izoláciu stráviť v domácom prostredí. Pre tieto účely kraj prispôsobil časť priestorov internátu vo Fiľakove, ktoré majú samostatný vstup a sú oddelené od priestorov určených pre študentov. Všetky kontakty, ceny i podmienky ubytovania nájdu záujemcovia na internetovej stránke www.bbsk.sk/kcfilakovo. Kapacita karanténneho ubytovania je celkovo 15 miest.

TISOVEC – Mladí športovci z Tisovského spolku aktívneho pohybu a vitality sa stali víťazmi 5. ročníka grantového programu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) s názvom „Ukáž sa!“. Získali za to dotáciu 3000 eur, informujú Echoviny.sk.

ROŽŇAVA – Mesto Rožňava aj tento rok ocení najúspešnejších športovcov, ktorí úspešne reprezentovali mesto v jednotlivých športoch, alebo aktívne pracovali ako športoví funkcionári a tréneri. Návrhy na ocenenia môžu občania samospráve predkladať do 30. novembra 2020. Podrobnosti na stránke mesta roznava.sk.

Pridaj komentár