KRÁTKE SPRÁVY: Neďaleko nás bolo zemetrasenie, pri Soroške je objavených 270 jaskýň

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy na Sobotníku sú okrem iného o zemetrasení na maďarskej strane hranice, zatvorených školách či 270 objavených jaskyniach na Soroške.

MIŠKOVEC – Pri meste Miškovec na severe Maďarska zaznamenali seizmológovia v pondelok 19. októbra 2020 slabé zemetrasenie s magnitúdou 2,8, informuje portál iMeteo.sk. Epicentrum malo v hĺbke asi štyri kilometre a podľa miestnych bolo citeľné.

Zemetrasenie v Maďarsku neďaleko slovenských hraníc!

Uverejnil používateľ www.iMeteo.sk Pondelok 19. októbra 2020

 

ROŽŇAVA – Dokopy 270 jaskýň bolo objavených počas posledných 30 rokov v oblasti okolo horského priechodu Soroška neďaleko Rožňavy. Informuje o tom v reportáži televízna Regina RTVS, podľa ktorej väčšinu z nich zmapoval jaskyniar Gabriel Lešinský.

ROŽŇAVA – Jedným z podujatí, ktoré sa pre aktuálnu druhú vlnu nového koronavírusu neuskutoční, je i tradičný folklórny festival Rok na Gemeri. Na Facebooku o tom informuje Gemerské osvetové stredisko v Rožňave.

BBSK – Počet škôl zatvorených pre ochorenie Covid-19 sa opäť rozšíril. V tlačovej správe o tom informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici. V našich regiónoch ide konkrétne o Základnú školu (ZŠ) v Jesenskom v okrese R. Sobota. Prerušené vyučovanie vo viacerých triedach je na cirkevnej ZŠ sv. J. Bosca v Lučenci a ZŠ A. H. Škultétyho vo V. Krtíši.

POLTÁR – Polícia prosí občanov o pomoc pri stotožnení dvoch osôb, ktoré sú podozrivé z vlámania do kvetinárstva v Poltári. Ukradli dva notebooky a hotovosť. Viac v reportáži TV JOJ:

 

Pridaj komentár