LUČENEC: V nemocnici má Covid-19 už zhruba 70 zdravotníkov

LUČENEC – Z minulotýždňových 48 na aktuálnych zhruba 70 stúpol počet zdravotníkov lučeneckej Všeobecnej nemocnice s poliklinikou (VNsP), u ktorých bolo potvrdené ochorenie Covid-19. Uviedlo to Mesto Lučenec na svojej oficiálnej facebookovej stránke s odvolaním sa na informácie od riaditeľa VNsP Júliusa Höffera.

„V nemocnici nám chýba veľké množstvo zdravotníkov. Sme nútení robiť zmeny a presuny zamestnancov, ako aj pacientov v rámci oddelení. Najväčšie výpadky máme na internom a anestéziologicko-resuscitačnom oddelení. Prevádzka nemocnice ide zatiaľ v pôvodnom režime, vybavujeme však iba akútne prípady. Aktuálne nie sme schopní vykonávať dlhodobo naplánované operácie,“ konkretizoval riaditeľ nemocnice pre Mestské noviny Lučenec.

Ako dodal, VNsP denne vo vlastnej réžii otestuje okolo 50 zdravotníkov a iných zamestnancov. Okrem toho v rámci infekčného oddelenia vytvorili 60 lôžok pre COVID pacientov. „Sme pripravení prijať ďalších ľudí s pridruženými zdravotnými ťažkosťami. Okrem toho testujeme každého prijatého pacienta rýchlotestom. Odhalili sme tak už niekoľko prípadov,“ skonštatoval Höffer.

Spomenul tiež, že nemocnici pomáhajú dvaja neštátni ambulantní lekári a armáda. Okrem toho požiadali o pomoc aj vysokoškolákov a iný zdravotnícky personál. Nemocnica podľa neho v súčasnej situácii nemá kapacitu na to, aby uvoľnila na pripravované celoplošné testovanie svojich zamestnancov.

‼️?????????? V LUČENCI BOJUJE S NEDOSTATKOM ZDRAVOTNÍCKEHO PERSONÁLU: ????́????́ ?? ?????? ?

Riaditeľ Všeobecnej…

Uverejnil používateľ Mesto Lučenec Štvrtok 22. októbra 2020

 

Zdroj: Filip Mózer, Mestské noviny Lučenec, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár