V Lučenci bude pre testovanie 20 odberných miest v 12 lokalitách

LUČENEC – Celkovo 20 odberných miest v 12 lokalitách zriadi na celoplošné testovanie na Covid-19 samospráva mesta Lučenec. Informovala o tom vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová.

„Všetky sú už schválené, včera (26. 10. 2020) sme tu mali zástupcov Ozbrojených síl SR, ktorí si všetky prešli,“ ozrejmila Bérešová.

Ako pokračovala, samospráva pred testovaním spustila aj informačnú kampaň v mestskom rozhlase, na internetovej stránke lucenec.sk a na oficiálnej facebookovej stránke mesta. Koncom týždňa vo štvrtok alebo piatok bude občanom do schránok distribuovať aj informačný leták s odbernými miestami a ďalšími podrobnosťami.

Samospráva zároveň stále hľadá dobrovoľníkov a zdravotníkov, ktorí pomôžu s organizáciou testovania v meste a vedeli by počas najbližšieho víkendu vykonávať svoju prácu celý deň od 7:00 do 22:00.

„Ďakujem všetkým, ktorí sa už prihlásili a pomôžu Lučencu s plošným testovaním. Na doplnenie stavov mesto ešte potrebuje zdravotníkov a dobrovoľníkov. Prihlásiť sa môžete do stredy (28. 10.) do 16:00 na telefónnom čísle 047/43 07 220 alebo e-mailom maria.sarova@lucenec.sk,“ uviedla na Facebooku primátorka Alexandra Pivková.

Priatelia aj naďalej sa aktívne pripravujeme na celoplošné testovanie v našom meste. V súčastnosti už finalizujeme…

Uverejnil používateľ Alexandra Pivková Utorok 27. októbra 2020

 

Dodala, že doteraz prihlásení a vybraní pracovníci budú v najbližšej dobe telefonicky kontaktovaní s ďalšími inštrukciami.

Zdroj: M. Bérešová, A. Pivková, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár