ROŽŇAVA: V karanténe je 12 zamestnancov nemocnice, poskytuje však všetku zdravotnú starostlivosť

ROŽŇAVA – V rožňavskej nemocnici Svet zdravia je aktuálne 12 zamestnancov v domácej karanténe. Nemocnica však napriek tomu poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť. Potvrdila to hovorkyňa siete Svet zdravia Jana Fedáková.

„V rožňavskej nemocnici je na COVID pracovisku aktuálne hospitalizovaných 6 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19. Zdravotný stav žiadneho z nich si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu,“ konkretizovala Fedáková s tým, že nemocnica má pre COVID pacientov reprofilizovaných 44 lôžok.

Sieť prosí o darovanie krvi

Aktuálne však majú nemocnice Svet zdravia akútny nedostatok krvi všetkých krvných skupín. „Napriek pandémii sú v nemocniciach pacienti, ktorí nutne potrebujú krv k svojej liečbe – onkologickí pacienti, pacienti po úrazoch alebo mamičky pri komplikovaných pôrodoch,“ ozrejmila hovorkyňa.

Nemocnica Rožňava preto prosí ľudí, aby prišli darovať krv. „Aby sme zaručili maximálnu bezpečnosť darcov i personálu, odporúčame darcom objednať sa na odber telefonicky. Na darovanie krvi prídu na presný čas a zminimalizujú tak kontakt s ostatnými darcami. Každému darcovi v daný deň vydáme potvrdenie o darovaní krvi,“ dodala Fedáková.

Všetky kontakty, kde sa objednať, nájdete na tejto stránke.

Zdroj: Jana Fedáková, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár