Otestovali sme sa, na čo sa musíte pripraviť? (komentár)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Po komplikáciách, ktoré som zažil v skorých ranných hodinách na odberových miestach v župnom dome a v Centre voľného času Relax som sa vybral na testovanie do Strednej odbornej školy obchodu a služieb na športovej ulici.

Na miesto som dorazil tesne po ôsmej a vyčkal som si rad, ktorý siahal až po druhé garáže smerom ku futbalovému štadiónu. V dlhočiznom rade som čakal takmer dve hodiny, no bol som s tým zmierený. Počas čakania som si stihol pozrieť dve časti seriálu, vypočuť si pár skladieb, aby mi kus prešiel čas.

Predtým, ako som sa dostal do budovy školy som si musel aplikovať na ruky dezinfekciu a vyfúkať nos. Keď som sa konečne dostal dnu, predložil som administratívnej pracovníčke občiansky preukaz, prepísala si moje údaje a presunul som sa ku zdravotníkovi, ktorý tam stál s príslušníkom ozbrojených síl Slovenskej republiky. Zosadil som si z tváre rúško a zdravotník vzal tyčinku, ktorú mi strčil do nosa. Je to nepríjemný pocit, vyšli mi pri tom aj slzy, no dalo sa to nejak vydržať.

Po vykonaní testu som bol presunutý do druhej miestnosti, kde mi ďalší administratívny pracovník prepísal moje osobné údaje. Opäť je potrebné predložiť občiansky preukaz. Pracovník ma poslal vonka pred dvere na čerstvý vzduch, kde som približne desať až pätnásť minút čakal na výsledok môjho testu.

Keď ma pracovník zavolal naspäť, odovzdal mi modrý papier s mojim výsledkom. Našťastie, žiadne komplikácie sa u mňa nepotvrdili a z testovania som odišiel ako zdravý človek.

Určite má toto testovanie nejaký zmysel a po víkende uvidíme, na čom sme a ako bude vláda a ústredný krízový štáb postupovať ďalej v opatreniach. Aj keď nemajú antigénový testy stopercentnú úspešnosť, určite je potrebné takýto test absolvovať a máte aspoň nejakú informatívnu výpoveď o vašom zdraví.

Pridaj komentár