Rekordy v počte nakazených neutíchajú; u nás opäť trojciferný prírastok prípadov

Na Slovensku zaznamenali hygienici opäť nový rekord v počte prípadov ochorenia COVID-10, ktoré spôsobuje nový koronavírus. PCR testy odhalili 3042 novoinfikovaných pacientov z 16 048 testov. Vysoký prírastok zaznamenali aj v našich regiónoch, aj keď o rekorde hovoriť nemôžeme. Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácii (NCZI) na svojej webovej stránke covid-19.nczi.sk. 

Najviac prípadov vírusu v rámci našich regiónov pribudlo opäť v okrese Veľký Krtíš, kde testy odhalili 57 nových prípadov koronavírusu. O 17 menej, 40, potvrdili zdravotníci ľuďom v okrese Lučenec. Desať prípadov bolo odhalených v okrese Poltár a deväť zaznamenali v okrese Rimavská Sobota.

Okres Revúca má za včerajšok tri nové prípady. Jediným okresom bez pozitívneho nálezu v rámci Slovenska za včerajší deň je okres Rožňava.

Najviac prípadov od začiatku pandémie koronavírusu v našich okresoch má stále Veľký Krtíš, kde hygienici odhalili už 387 pozitívne testovaných pacientov na COVID-19. druhé najvyššie číslo je v okrese Lučenec, kde majú 356 odhalených pacientov s koronavírusom. Okres Rimavská Sobota ich má 129, Poltár 58, Revúca 91 a Rožňava 110.

Na Slovensku v sobotu (24. 10.) pribudlo 3042 nakazených novým koronavírusom zo 16.048 testov. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 40 pacientov. V súvislosti s novým koronavírusom nepribudlo žiadne úmrtie, celkový počet úmrtí na ochorenie COVID-19 ostáva na čísle 159.

Pridaj komentár