Prečo sa poslanec Matzenauer nepostavil pri minúte ticha za dekana Dluhoša?

RIMAVSKÁ SOBOTA/RADNOVCE – Menšiu nepríjemnosť zažilo posledné mimoriadne zasadnutie mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote. Všetci zúčastnení si minútou ticha uctili pamiatku zosnulého rimavskosobotského dekana Rímsko-katolíckej cirkvi z Radnoviec Jozefa Dluhoša. Primátor Jozef Šimko, ktorý sa zastupiteľstva nezúčastnil, uviedol na sociálnej sieti, že poslanec Jaroslav Matzenauer z klubu Odvážme sa zrýchliť sa nepostavil pri spomienke na dekana.

„Keďže som sa nemohol zúčastniť mestského zastupiteľstva, požiadal som predsedajúceho, aby si poslanci a všetci prítomní uctili jeho pamiatku minútou ticha. Na moje veľké prekvapenie, poslanec z klubu „Odvážme sa zrýchliť“, Jaroslav Matzenauer, si odmietol uctiť pamiatku nášho dlhoročného bývalého dekana Dluhoša a kým všetci prítomní stáli, on ostal sedieť. Tento človek zneuctil nie len pamiatku zosnulého kňaza, ale urazil aj všetkých slušných občanov nášho mesta,“ napísal Šimko na Facebooku.

Ako ďalej doplnil, poslanecký klub sa za neho môže hanbiť. „Okrem toho, že zrejme nekonal v zmysle Etického kódexu urýchľovačov, poslanecký klub „Odvážme sa zrýchliť“ sa môže zaňho aj hanbiť,“ dodal.

Sobotnik.sk dal priestor aj na vyjadrenie pre dotknutého poslanca. Ako Matzenauer povedal, na zastupiteľstve sa nepostavil z osobných dôvodov. Ku komentáru primátora sa vyjadrovať nechcel.

Zdroj a foto: Facebook

Pridaj komentár