Otvorili RSPark, ponúka prvé podzemné parkovisko v R. Sobote (recenzia)

RIMAVSKÁ SOBOTA – V srdci Rimavskej Soboty vznikli nové moderné priestory, ktoré budú určené na oddych a zábavu. Ide o RSPark, ktorý svoje brány otvoril v predošlých dňoch. My sme sa naň i na jeho vnútorné priestory boli pozrieť a prinášame vám náš pohľad vo forme akéhosi predbežného zhodnotenia zatiaľ úplne nedokončenej budovy.

Už zvonka je vidieť, že je to najmodernejšia stavba v meste, ktorá má v budúcnosti podľa plánov majiteľov ľuďom ponúkať kancelárske priestory, hotelové izby a v neposlednom rade aj rôzne obchody. Keď sme do predajne vošli, zamestnanci nám odmerali teplotu a kontrolujú ju aj všetkým ostatných zákazníkom. Momentálne sú otvorené len potraviny Fresh, tržnica, ktorá sa po dlhých rokoch presunula do vnútorných priestorov, a jeden obchod s oblečením. Pri našej návšteve sme videli v interiéri len niekoľko ľudí. Zaujímavosťou RS parku je aj vinotéka, ktorá sa nachádza za predajňou Fresh.

Úplnou novinkou v meste je podzemné parkovisko, ktoré sme doteraz mohli najbližšie nájsť v obchodnom centre Galéria v Lučenci. Jeho kapacita je približne 50 áut a s vozidlo môžete vojsť od zadnej strany knižnice a vyjsť na druhej strane pri Mestskom kultúrnom stredisku. Do predajní sa dostanete buď schodmi, alebo výťahmi. Keďže ide o parkovacie priestory v samom centre mesta, kde sa hodí každé miestečko, jeho vznik sa nedá hodnotiť inak než pozitívne.

Zatiaľ nedokončené

Priestory zatiaľ nie sú úplne dokončené, funguje len prízemie objektu. Pre opatrenia týkajúce sa ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, nebolo možné otvoriť všetky predajne ani na prízemí. Nachádza sa tam aj jedna kaviareň, ktorú majitelia opisujú ako jednu z najmodernejších kaviarní v okolí.

Aj pre aktuálnu pandemickú situáciu je ťažké komplexne zhodnotiť nový nákupný priestor v centre mesta. Je isté, že takýto typ obchodného domu doteraz v Rimavskej Sobote chýbal. Otázne je, či bolo vhodné jeho otvorenie práve počas vrcholenia pandémie nového koronavírusu. Chápeme však majiteľov, že po rokoch výstavby a niekoľkonásobnom odložení otvorenia chceli nové priestory sprístupniť čím skôr.

Myslíme si, že tieto priestory pomôžu prilákať ďalších ľudí z okolitých menších miest a obcí do Rimavskej Soboty a RSPark sa tak stane jedným zo spoločenských centier mesta. Dúfame, že v čo najbližšej dobe sa oficiálne otvorí aj prvé poschodie, zlepší sa pandemická situácia a nebude problém so zaplnením predajných priestorov nájomníkmi. Takáto situácia bola napríklad v ekonomicky silnejšom Lučenci, kde dlhší čas po otvorení Galérie nedokázali majitelia prenajať viacero priestorov. Na druhej strane, ide aj o podstatne väčší objekt.

Výstavba samotného RSparku pred rokmi rozprúdila veľkú diskusiu o spôsobe predaja starej tržnice, na mieste ktorej stojí, ako aj o vhodnosti takéhoto veľkého preskleného objektu v srdci mesta. Viac sa o tom môžete dočítať v našom pôvodnom článku:

RIMAVSKÁ SOBOTA: Obchodné centrum RSPark chcú otvoriť už tento rok

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár