R. SOBOTA: V nemocnici aktuálne leží 16 pacientov s COVID-19

RIMAVSKÁ SOBOTA – V nemocnici Svet zdravia v Rimavskej Sobote aktuálne leží až 16 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Umiestnení sú na COVID oddelení, ktoré nemocnica zriadila počas pandémie vírusu. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačný špecialista sietí ProCare a Svet zdravia. 

„Zdravotný stav žiadneho z nich si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Kapacita pre týchto pacientov je 38 reprofilizovaných lôžok,“ uviedla Fedáková. Ako ďalej doplnila, až 22 zamestnancov nemocnice sa nachádza v domácej karanténe z dôvodu potvrdenia alebo podozrenia na ochorenie COVID-19. „Rimavskosobotská nemocnica poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť,“ dodala.

V rožňavskej nemocnici je situácia o niečo miernejšia. Na COVID oddelení leží šesť pacientov, ktorým potvrdili koronavírus. V domácej karanténe sa tiež nachádza 12 zamestnancov nemocnice a poskytuje všetku zdravotnú starostlivosť.

Problém s akútnym nedostatkom krvi majú všetky nemocnice siete Svet zdravia. Prosí, aby ľudia išli darovať krv. „Napriek pandémii sú v nemocniciach pacienti, ktorí nutne potrebujú krv k svojej liečbe – onkologickí pacienti, pacienti po úrazoch alebo mamičky pri komplikovaných pôrodoch,“ doplnila Fedáková.

Pridaj komentár