Koronavírus potvrdili zdravotníkom v R. Sobote aj Rožňave

RIMAVSKÁ SOBOTA/ROŽŇAVA – U dvoch zdravotníkov nemocnice Svet zdravia v Rimavskej Sobote je aktuálne potvrdený koronavírus. Problémom sa nevyhla ani rožňavská nemocnica, kde je aktuálne infikovaných osem zdravotníkov ochorením COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Všetci nakazení sú v domácej karanténe. Informáciu pre Sobotnik.sk potvrdila Jana Fedáková, komunikačný špecialista sietí Procare a Svet zdravia.

Ako ďalej doplnila, v R. Sobote je nakazený dovedna tretí zdravotník z nemocnice. V Rožňave ide už dokopy o 13. prípad ochorenia COVID-19 v nemocnici, prvých päť bolo potvrdených na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). „Zdravotná starostlivosť je v oboch nemocniciach poskytovaná bez obmedzení,“ povedala Fedáková na margo aktuálnych prípadov.

Oveľa komplikovanejšiu situáciu majú vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou v Lučenci, kde je koronavírus potvrdený až u 48 zdravotníkov, z ktorých je 14 lekárov a 32 sestier. „Základná zdravotná starostlivosť nie je ohrozená, aj keď fungujeme s problémami. Nakazených máme na dvoch oddeleniach – na internom a na akútnych respiračných ochoreniach (ARO),“ povedal riaditeľ nemocnice Július Höffer.

Ako ďalej dnes (16. 10.) povedal na tlačovom brífingu minister zdravotníctva Marek Krajčí, na celom území Slovenska je nakazených až 683 zdravotníkov. „Situácia bude zlá. To sa zo dňa na deň zastaviť nedá,“ povedal minister a doplnil, že sa vydávame českou cestou.