Testovanie napokon bude na celom území SR, vrátane Gemera-Malohontu a Novohradu

Celoplošné testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19 sa napokon uskutoční na celom území Slovenska, vrátane menej zasiahnutých regiónov Gemer, Malohont a Novohrad. Jeho začiatok sa však z piatka 30. 10. posúva na sobotu 31. 10. 2020. Po rokovaní Ústredného krízového štábu to uviedol premiér Igor Matovič.

„Ústredný krízový štáb veľkou väčšinou odhlasoval, že po prevedení pilotného projektu z operácie Spoločná zodpovednosť ideme do celoplošného pretestovania počas najbližšieho víkendu,“ povedal Matovič.

Podľa neho bol alternatívou celoplošného testovania len úplný lockdown, keď by doma zostali zhruba dva milióny zamestnancov. Aby sa testovanie počas dvoch dní stihlo, môžu sa cez víkend mierne predĺžiť hodiny určené na testovanie.

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčiho je dôvodom posunutia testovania na víkend aj skutočnosť, že štát tak bude môcť využiť viac zdravotníkov, ktorí majú v piatok iné pracovné povinnosti. „Prihlásilo sa ich doteraz cez 12 000. Zatiaľ to vyzerá tak, že by ich malo byť dosť,“ avizoval.

Minister obrany Jaroslav Naď spomenul, že vláda rokuje aj s ďalšími krajinami, ktoré by nám pri testovaní mohli pomôcť s potrebným personálom či materiálom. Viac podrobností sľubuje minister povedať na zajtrajšej (27. 10. 2020) tlačovej konferencii.

Armáda zároveň vyzýva aj bývalých profesionálnych vojakov, aby sa prihlásilo pomôcť so zabezpečením testovania.

Správu aktualizujeme…

One Reply to “Testovanie napokon bude na celom území SR, vrátane Gemera-Malohontu a Novohradu”

  1. Pingback: Naše regióny sa môžu celoplošnému testovaniu na Covid-19 vyhnúť

Pridaj komentár