KOMENTÁR: Naša vláda si z nás pri začiatku testovania robí dobrý deň

RIMAVSKÁ SOBOTA – Celoplošné testovanie rovnako aj vláda zlyhali hneď od samého začiatku. Ako sa v posledných dňoch rozprávalo, na veľa miestach chýbajú zdravotníci, čoho sme boli aj my sami svedkami.

Ráno som si povedal, že si privstanem, aby som nemusel čakať v dlhočizných radoch a aby som sa do 8:00 vybavil z osobných dôvodov. Podľa nariadení som bol priradený na odberné miesto do župnému domu a už o 6:30 som tam stál v rade. Bol som približne deviaty a povedal som si, že som vystihol správny čas. Už pred 7:00 stálo za mnou asi ďalších 30 ľudí, čo ma osobne neprekvapilo. Všetci sme čakali na to, kedy odbije siedma hodina a postupne to bude z radu ubúdať.

No predpoklady sa vôbec nenaplnili a jeden z administratívnych pracovníkov nám povedal, že odberové miesto sa neotvorí. Máme si nájsť iné miesto, pretože do župného domu prišiel len jeden zdravotník a druhý sa na miesto nedostavil.

S hnevom sme všetci odtiaľ odišli. Najbližšie odberové stredisko bol Centrum voľného čase Relax, kde odhadom stálo asi 80 ľudí. Bolo asi 7:15 a pýtam sa ľudí v rade, či ich už postupne berú. Odpoveď bola nie. Ďalšie miesto, kde sme čakali zbytočne. Bolo mi jasné, že dnes sa do 8:00 už vybaviť nestíham. Išiel som však skúsiť šťastie ku Strednej obchodnej škole obchodu a služieb na športovej ulici. Stálo tam asi 200 ľudí, no aspoň sa tam odberové miesto otvorilo.

Posledná možnosť bola základná škola Pavla Dobšinského, kde sú dve odberové stanice. Odhadom som aj tam spočítal asi približne 200 ľudí, ktorí čakali v radoch. Aj tam sa situácia našťastie lepšila a mali dosť zdravotníkov na testovanie.

Slovenská vláda vôbec podľa mňa nezvládla toto celoplošné testovanie od samého začiatku. Dúfam, že sa situácia bude lepšiť v priebehu tohto víkendu.

Ak chcete viac informácií o priebehu dnešného testovania, sledujte naše spravodajstvo NAŽIVO na tomto odkaze.

2 Replies to “KOMENTÁR: Naša vláda si z nás pri začiatku testovania robí dobrý deň”

  1. Pingback: NAŽIVO: Začalo sa testovanie na ochorenie Covid-19

  2. Pingback: KOMENTÁR: Za úspech testovania môže vláda samosprávam ruky-nohy bozkávať

Pridaj komentár