Počas koronakrízy stúpli predaje spoločnostiam Farmfoods i Mikrovak

ROŽŇAVA – Koronakríza síce tvrdo zasiahla mnohé odvetvia ekonomiky, niektoré podnikateľské subjekty však vďaka nej zaznamenali nárast predaja či zvýšenie tržieb. Patrí medzi ne napríklad firma Mikrovak z Rožňavy, ktorá je členom krátkeho dodávateľského reťazca Farmfoods. Aj ten zaznamenal počas koronakrízy nárast tržieb o 40 percent. Reťazec o tom informuje v tlačovej správe.

V období obmedzenia vychádzania a sprísnených epidemiologických opatrení zaznamenal rožňavský Mikrovak významný nárast dopytu po hotových jedlách. Rozdiel medzi tohtoročným augustom a októbrom tvorí podľa údajov výrobcu 25 % zvýšenie predaja.

„Epidemiologická situácia tvrdo zasiahla sektor verejného stravovania, ako prevádzkarov, tak i zákazníkov, ktorí sú nútení hľadať alternatívne spôsoby stravovania“, hovorí Nikoleta Legnárová, konateľka spoločnosti Mikrovak a dodáva: „Nárast dopytu po našich výrobkoch hotových jedál ma prirodzene teší a verím, že zákazníci nám zostanú verní aj po skončení opatrení“.

Švédska technológia

Hotové jedlá sú balené patentovaným švédskym spôsobom, ktorý zabezpečuje čerstvosť a trvanlivosť jedál až do 60 dní, bez použitia konzervačných látok a stabilizátorov. Ide o unikátnu technológiu, ktorú Mikrovak používa podľa vlastných údajov ako jediný výrobca na Slovensku.

Ide o špeciálny spôsob konzervácie pomocou patentovaného spôsobu varenia a prípravy jedla priamo v obale, ktorý udržiava potravinu dlhodobo čerstvú a zdravú. Vďaka tomu nie je pri výrobe použitá žiadna prídavná alebo konzervačná látka. Bežne používanými postupmi prípravy a konzervácie sú hotové jedlá ochudobňované o vitamíny, čerstvosť a majú významne skrátenú dobu trvanlivosti.

Aj pri hotových jedlách je našou snahou ponúknuť výnimočnú kvalitu, ktorá je príznačná pre celý sortiment Farmfoods. Hotové jedlá sú vyrobené bez látok s povinnosťou označovania v potravinách ako ‚E‘. Všetky podstatné ingrediencie sú zo slovenských surovín a pochádzajú z fariem, polí a výrobných prevádzok združujúcich farmárov v našom krátkom dodávateľskom reťazci,“ dodáva Tomáš Németh, výkonný riaditeľ Farmfoods.

Široký sortiment

Medzi najpopulárnejšie hotové jedlá Mikrovak-u patria Teľací perkelt a Perkelt Mangadurca, Pečená krkovička, Guľky Charolais v paradajkovej omáčke, Pikantné kuracie ragú či Fazuľový guláš. Významný regionálny rozmer jedál dodávajú aj rožňavské špeciality ako sú Holúbky z Mangadurcy či polievka Palóc.

Výroba Mikrovaku sa zameriava aj na rôzne exkluzivity či tradičné národné jedlá. Aj preto sú v dostupné napríklad Krupoto s Kurou kráľov, Chlapská huspenina ale tiež tradičné Francúzske zemiaky či Segedínsky guláš.

Prvoradá je čerstvosť

Mäso a výrobky z neho do združenia Farmfoods dodáva člen združenia – rožňavská mäsovýroba GET Group. Spoločnosť vyrába vyše 120 druhov mäsových produktov bez dusitanov, ktoré môžu mať karcinogénne účinky, ako aj bez nadbytočných pridaných látok či „éčok“.

Medzi najpredávanejšie výrobky patrí Prémiová Farmfoods saláma, tradičná paštéta Pečeňovka z Mangadurcy, Socialistické párky, domáca škvarená masť Mangadurca či výberové sušené mäsá. Významnou položkou sú aj čerstvé nespracované mäsá z našich zvierat.

Našim cieľom je vyrábať pre ľudí na Slovensku kvalitné, zdravé a výnimočné potraviny, ktoré nemajú negatívny vplyv na ich zdravie. Dnes je už raritné nájsť potraviny bez pridaných aditív. My však chceme dodávať len výnimočné produkty, za ktorých výrobu môžeme ručiť a byť na nich hrdí,“ pripomína Jana Kračunová, riaditeľka mäsovýroby GET GROUP.

Všetko na Gemeri

Dobytok je chovaný na farme v Gemerskej Vsi, porážaný je na bitúnku v Skerešove, čo je len 5 km od samotnej farmy. Mäsové výrobky sú robené priamo v meste Rožňava, čo je iba 30 km od farmy a od bitúnku. Následne sa aj hotové jedlá z týchto mias varia priamo v Rožňave. „Celý proces krátkeho reťazca je tak tvorený s maximálnym ohľadom na regionálnosť a absolútnu čerstvosť našich výrobkov,“ dodáva Tomáš Németh.

Desať agrospoločností v združení Farmfoods produkuje vyše 500 výrobkov zalistovaných a dostupných v reťazci Farmfoods – Výnimočné potraviny. Aktuálne reťazec tvorí 43 maloobchodných predajní po celom Slovensku, dnes bola otvorená prevádzka v bratislavskom biznis centre Westend.

Zdroj a foto: tlačová správa Farmfoods

One Reply to “Počas koronakrízy stúpli predaje spoločnostiam Farmfoods i Mikrovak”

  1. Pingback: Rožňavská firma vyrába tradičné jedlo holúbky. Niektorí zákazníci v Bratislave si mysleli, že je naozaj z holubov

Pridaj komentár