V období obmedzenia vychádzania a sprísnených epidemiologických opatrení zaznamenal rožňavský Mikrovak významný nárast dopytu po hotových jedlách. Rozdiel medzi tohtoročným augustom a októbrom tvorí podľa údajov výrobcu 25 % zvýšenie predaja.
„Epidemiologická situácia tvrdo zasiahla sektor verejného stravovania, ako prevádzkarov, tak i zákazníkov, ktorí sú nútení hľadať alternatívne spôsoby stravovania“, hovorí Nikoleta Legnárová, konateľka spoločnosti Mikrovak a dodáva: „Nárast dopytu po našich výrobkoch hotových jedál ma prirodzene teší a verím, že zákazníci nám zostanú verní aj po skončení opatrení“.
Hotové jedlá sú balené patentovaným švédskym spôsobom, ktorý zabezpečuje čerstvosť a trvanlivosť jedál až do 60 dní, bez použitia konzervačných látok a stabilizátorov. Ide o unikátnu technológiu, ktorú Mikrovak používa podľa vlastných údajov ako jediný výrobca na Slovensku.
Ide o špeciálny spôsob konzervácie pomocou patentovaného spôsobu varenia a prípravy jedla priamo v obale, ktorý udržiava potravinu dlhodobo čerstvú a zdravú. Vďaka tomu nie je pri výrobe použitá žiadna prídavná alebo konzervačná látka. Bežne používanými postupmi prípravy a konzervácie sú hotové jedlá ochudobňované o vitamíny, čerstvosť a majú významne skrátenú dobu trvanlivosti.
Medzi najpopulárnejšie hotové jedlá Mikrovak-u patria Teľací perkelt a Perkelt Mangadurca, Pečená krkovička, Guľky Charolais v paradajkovej omáčke, Pikantné kuracie ragú či Fazuľový guláš. Významný regionálny rozmer jedál dodávajú aj rožňavské špeciality ako sú Holúbky z Mangadurcy či polievka Palóc.
Výroba Mikrovaku sa zameriava aj na rôzne exkluzivity či tradičné národné jedlá. Aj preto sú v dostupné napríklad Krupoto s Kurou kráľov, Chlapská huspenina ale tiež tradičné Francúzske zemiaky či Segedínsky guláš.
Mäso a výrobky z neho do združenia Farmfoods dodáva člen združenia – rožňavská mäsovýroba GET Group. Spoločnosť vyrába vyše 120 druhov mäsových produktov bez dusitanov, ktoré môžu mať karcinogénne účinky, ako aj bez nadbytočných pridaných látok či „éčok“.
„Našim cieľom je vyrábať pre ľudí na Slovensku kvalitné, zdravé a výnimočné potraviny, ktoré nemajú negatívny vplyv na ich zdravie. Dnes je už raritné nájsť potraviny bez pridaných aditív. My však chceme dodávať len výnimočné produkty, za ktorých výrobu môžeme ručiť a byť na nich hrdí,“ pripomína Jana Kračunová, riaditeľka mäsovýroby GET GROUP.
Dobytok je chovaný na farme v Gemerskej Vsi, porážaný je na bitúnku v Skerešove, čo je len 5 km od samotnej farmy. Mäsové výrobky sú robené priamo v meste Rožňava, čo je iba 30 km od farmy a od bitúnku. Následne sa aj hotové jedlá z týchto mias varia priamo v Rožňave. „Celý proces krátkeho reťazca je tak tvorený s maximálnym ohľadom na regionálnosť a absolútnu čerstvosť našich výrobkov,“ dodáva Tomáš Németh.
Desať agrospoločností v združení Farmfoods produkuje vyše 500 výrobkov zalistovaných a dostupných v reťazci Farmfoods – Výnimočné potraviny. Aktuálne reťazec tvorí 43 maloobchodných predajní po celom Slovensku, dnes bola otvorená prevádzka v bratislavskom biznis centre Westend.
Zdroj a foto: tlačová správa Farmfoods
Múzeum Betliar bude mať od 25. novembra 2024 novú zastupujúcu riaditeľku. Stane sa ňou Andrea…
Chodec, ktorého v lokalite Hladký Majer zrazil 18-ročný vodič, svojim zraneniam na mieste podľahol. Celý…
Prvý sneh aktuálnej zimnej sezóny spôsobil na cestách Gemera-Malohontu a Novohradu komplikácie. Celý článok Prvý…
Štyria príslušníci HaZZ na jednom kuse techniky zasahujú pri nehode, ktorá sa stala neďaleko mesta…
RIMAVSKÁ SOBOTA – Od štvrtka 21. novembra 2024 môžu obyvatelia Rimavskej Soboty a celého regiónu…
Jeden človek zahynul pri dopravnej nehode, ktorá sa stala na hlavnom južnom ťahu I/16 medzi…
View Comments