FIĽAKOVO: Vlak zrazil muža, utrpel devastačné poranenia

FIĽAKOVO – V meste Fiľakovo na trati Košice – Bratislava dnes (23. 11. 2020) vlak zrazil muža vo veku približne 60 rokov. O udalosti informoval Matúš Kondela z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica.

„Dňa 23. novembra 2020 po 12:00 bola ohlásená Krajským operačným strediskom Záchrannej zdravotnej služby osoba, ktorú zrazil vlak na trase Košice – Bratislava v meste Fiľakovo. Zrazená osoba mužského pohlavia vek cca 60 rokov bola pri vedomí a zakliesnená pod prvým koľajovým vozidlom,“ uviedol Kondela.

Dodal, že osoba utrpela devastačné poranenie dolnej končatiny. „Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zranenú osobu vyslobodili a následne ju v spolupráci s posádkou Záchrannej zdravotnej služby stabilizovali a naložili do sanitného vozidla. V dôsledku udalosti bola na nevyhnutný čas prerušená vlaková doprava na uvedenom úseku,“ dodal.

Zasahovali podľa jeho slov štyria príslušníci z Okresného riaditeľstva HaZZ v Lučenci z hasičskej stanice Fiľakovo s jedným kusom hasičskej techniky.

Zdroj: Matúš Kondela, Foto: ilustračné

Pridaj komentár