Futsalisti Mimel Lučenec zvládli prvý tohtoročný zápas Ligy majstrov

JELGAVA/LUČENEC – Futsalisti Mimel Lučenec zvládli ich prvý zápas v tohtoročnej sezóne v najpopulárnejšej súťaži v Európe – Lige majstrov. Na ihrisku svojho súpera – FC Petro-w Jelgava vyhrali 4:3 po predĺžení. Lučenčania postúpili do 16-finále Ligy majstrov. Súpera v tejto fáze spoznajú 9. decembra a duely sa budú hrať od 12. – 17. januára.

Lučenčania mohli otvoriť skóre hneď v prvej minúte, no Rafael nepremenil pokutový kop. Do vedenia sa dostal ako prvý Mimel, keď v 7. minúte strelil gól Serbin. Domácemu tímu sa podarilo vyrovnať hneď po úvodnom góle, keď v 11. minúte poslal loptu do brány Sens. Ešte v prvom polčase, ktorý trvá 20 minút, sa do vedenia dostali hostia z Lučenca. V 14. minúte dal gól na 2:1 Brunovský.

V druhom polčase loptu držali po väčšine času domáci. Na 3:1 však navýšil v 23. minúte Rafael, ktorý hneď v úvode nepremenil pokutový kop. Duel zdramatizoval lotyšský tím, keď v 34. minúte dotlačil loptu do brány Babris a stav bol 2:3 z ich pohľadu. Posledné dve minúty hral domáci tím na súperovej polovici aj so svojim brankárom Labudsom. Šesť sekúnd pred koncom domáci dokázali zápas vyrovnať zásluhou Sensa, ktorý strelil v dueli svoj druhý gól.

V predĺžení zachránil Lučenec hneď na začiatku brankár Oberman, keď Sebiskveradze netrafil poriadne takmer prázdnu bránu a loptu poslal do rúk brankára Lučenca. V 7. minúte predĺženia navýšil na 4:3 Lučenec gólom Serbin, ktorý si v tomto zápase pripísal druhý skalp. Petro-w už viac v zápase nepredviedol a Lučenec si vybojoval postup do ďalšieho kola Ligy majstrov.

Mimel Lučenec sa ako víťaz Slovenskej futsalovej ligy v sezóne 2019/2020 kvalifikoval priamo do hlavnej časti futsalovej Ligy majstrov. V druhom kole natrafili na FC Petro-w Jelgava z Lotyšska, ďalšieho súpera spoznajú začiatkom decembra na žrebe. V tohtoročnej edícii slovenskej ligy sa im rovnako darí. Z doteraz odohraných troch zápasov vyhrali všetky proti Leviciam, Žiline a Banskej Bystrici. So skóre 26:8 a deviatimi bodmi v tabuľke okupujú prvú priečku. Ich najbližší zápas odohrajú 4. 12. 2020 na palubovke Komárna.

Lučenčania ťahajú už 21-zápasovú šnúru bez prehry a 6-krát za sebou si odnášajú zo zápasov tri body. V minuloročnej edícii Slovenskej futsalovej VARTA ligy si v hlavnej časti pripísali 12 výhier z rovnakého počtu zápasov. Jednu remízu zaznamenali v skupine víťazov proti Banskej Bystrici 3:3. So skóre 152:49 ovládli minulý rok ligy a pred druhou Žilinou mali náskok 12 bodov.

FC Petro-w Jelgava – Mimel Lučenec 3:3 (1:2)
Góly: 11. a 40. Sens, 34. Babris – 7. Serbin, 14. Brunovský, 23. Rafael

Zostava Lučenca: Oberman – Brunovský, Serbin, Kyjovský, Záruba, Směřička, Čeřovský, Grcič, Rafael Durval, José Wellington, Greško, Fehérvári, Petík

Pridaj komentár