Gemer-Malohont a Novohrad mali v sobotu najnižšie čísla pozitívnych

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Okresy Rimavská Sobota, Poltár, Rožňava, Revúca a Veľký Krtíš patria medzi tie v rámci SR, kde boli počas prvého dňa celoplošného testovania obyvateľstva na ochorenie COVID-19 najnižšie čísla, čo sa týka zachytených prípadov. Vyplýva to z oficiálnych údajov, ktoré zverejnili Ozbrojené sily (OS) SR.

Podľa OS SR počet pozitívnych prípadov v každom z menovaných okresov neprekonal úroveň 150. Jedinou výnimkou v rámci našich regiónov je okres Lučenec, kde bol počet nakazených v rozmedzí 151 až 300.

Ani tento okres však nebol vysoko nad hranicou 150, ako totiž na Facebooku konkretizovala primátorka Alexandra Pivková, v celom okrese otestovali 31 698 ľudí a z nich pozitívnych bolo 171.Priamo v meste Lučenec podľa primátorky otestovali 8506 občanov so 60 pozitívnymi prípadmi.

Čo sa týka niektorých ďalších miest a dedín, čísla otestovaných/nakazených sú nasledovné: Hnúšťa 2752/16, Tisovec 1871/8, Klenovec 1246/11, Revúca 4886/8, Jelšava 1102/16, Poltár,  2814/20, Fiľakovo 4164/25 (uvedené údaje sú z oficiálnych stránok obcí a Facebooku, prípadne tlačových správ).

Ako informujú tvnoviny.sk, premiér Igor Matovič pripustil, že v okresoch, kde bolo málo pozitívnych, by sa druhé kolo celoplošného testovania nemuselo uskutočniť. Toto vyhlásenie však treba brať s rezervou, hlavne s ohľadom na rýchlo sa meniacu situáciu a doterajšie, neraz protichodné oznámenia. Navyše, ako sme informovali pred niekoľkými dňami, v okresoch R. Sobota a V. Krtíš sa podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího situácia okolo COVID-19 najviac zhoršila.

One Reply to “Gemer-Malohont a Novohrad mali v sobotu najnižšie čísla pozitívnych”

  1. Pingback: Revúca a Rožňava sú okresy, kde bol najnižší podiel pozitívne testovaných

Pridaj komentár