Ktorá samospráva informovala o celoplošnom testovaní najlepšie?

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Niektoré samosprávy miest prespali tento víkend, iné zas pracovali na plno, aby celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus dopadlo na jednotku. My sme sa pozreli na niektoré mestá v našich regiónoch (Rimavská Sobota, Lučenec, Fiľakovo, Hnúšťa, Tisovec, Revúca, Rožňava, Veľký Krtíš) a zhodnotili, ako zvládli celoplošné testovanie

Začnime tými „najhoršími“ informátormi. Určite nim je okresné mesto Rimavská Sobota, ktorá nemá na Facebooku oficiálnu stránku, na webovej stránke mesta nevyšla žiadna informácia a rovnako sa nič nehlásilo ani v mestskom rozhlase. Jediná informácia, ktorá bola zverejnená ohľadom celoplošného testovania bola o odberových miestach, aj to o niekoľko hodín pozdejšie ako okolité mestá.

Ďalším mestom, ktorého samospráva nekládla veľký dôraz na informovanie ľudí je Veľký Krtíš. Primátor Dalibor Surkoš zverejnil len základné informácie o odberných miestach a priradených uliciach. Informácie ohľadom situácie na konkrétnych testovacích centrách boli nezverejnené.

Rovnako aj mesto Rožňava zverejnilo základné informácie ohľadom celoplošného testovania ešte v piatok. Pár informácii a slová vďaky vyslovil aj primátor Michal Domik na Facebooku, no nebolo to pravidelne.

Dostávame sa k informátorom, ktorí situáciu zvládli oveľa lepšie. Určite nim je aj mesto Tisovec, ktoré informovalo ľudí o situácii na webovej stránke mesta. Nebolo to síce intenzívne, ako v niektorých iných mestách, no tie najdôležitejšie informácie občania dostali.

Ďalej sme sa pozreli na mesto Revúca. Tam primátor Július Buchta informoval o situácii na odberových miestach, kedy majú zdravotníci prestávku, koľko nakazených a otestovaných bolo v obci, či sú spustené všetky odberové miesta a koľko ľudí čaká v rade. Proste práca odvedená na jednotku.

Samospráva Fiľakova informovala svojich občanov na svojom Facebooku veľmi svedomito a pravidelne. V priebehu oboch dní informovali o počte testovaných a nakazených, približnom počte ľudí na odberových staniciach, kedy mali pracovníci prestávky. Rovnako si odviedli svoju prácu veľmi dobre a ľudia im boli za to vďační.

Dostávame sa k najlepším informátorom o celoplošnom testovaní. Jedným z nich je aj mesto Lučenec na čele s primátorkou Alexandrou Pivkovou. Ak nastali menšie komplikácie pri testovaní (nepodpísané certifikáty), mesto to hneď na svoju stránku zverejnilo. Rovnako informovali o počte ľudí v radoch na jednotlivých odberových miestach, o otestovaní obyvateľstva na Rapovskej križovatke, odporúčaniach pre ľudí, aby navštívili menej preplnené odberové miesta. Práca samosprávy mesta bola určite jedna z najlepších v regióne.

Najlepšie zvládla celoplošné testovanie na COVID-19 samospráva Hnúšte. Svojich občanov informoval primátor Roman Lebeda na stránke mesta, rovnako vyhlasovali informácie aj do mestského rozhlasu. Na odberových miestach vďaka tomu nevznikal chaos, ľudia nečakali v nekonečných radoch. Občania Hnúšte ďakovali samospráve v správach na sociálnych sieťach za úspešne zvládnutú situáciu. Určite by sme dali mestu jednotku s hviezdičkou za najlepšie zvládnutú situáciu.

Pridaj komentár