V 4. kole sa v Gemeri-Malohonte a Novohrade bude testovať v 27 obciach

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dohromady 26 dedín a jedno mesto bude v našich regiónoch otestovaných počas 4. kola celoplošného testovania, ktoré sa uskutoční 21 a 22. novembra 2020 v čase od 8:00 do 20:00. Informuje o tom Ministerstvo obrany na svojej oficiálnej internetovej stránke.

Rezort vybral do 4. kola testovania všetky obce na Slovensku, ktoré v rámci predchádzajúceho testovania mali podiel pozitívnych testov vyšší ako 1 percento. Celkovo ide v celej SR o 458 obcí.

Na rozdiel od predchádzajúcich kôl, ktoré vláda vydávala za dobrovoľné, neúčasť však bola „trestaná“ napríklad nemožnosťou dochádzať do práce či voľne chodievať von, by toto kolo malo byť skutočne dobrovoľné.

„Zhodli sme sa na tom, že tentokrát testovanie urobíme na absolútne dobrovoľnej báze, bez akýchkoľvek zvýhodnení tých ľudí, ktorí sa zúčastnia, alebo nezúčastnia. Chceme vidieť tiež to, akým spôsobom k tomu pristúpia nielen obyvatelia, ale aj predstavitelia samospráv,“ podotkol minister obrany Jaroslav Naď.

Tu je kompletný zoznam obcí, v ktorých sa bude testovať v 4. kole:

Okres Rimavská Sobota: Bátka, Dražice, Lukovištia, Gortva, Orávka, Rimavské Zalužany, Ratkovská Suchá, Tachty, Tomášovce, Vlkyňa
Okres Revúca: Jelšava, Ratková
Okres Rožňava: Nižná Slaná, Pača, Roštár, Slavoška, Vlachovo
Okres Lučenec: Mikušovce, Mýtna
Okres Poltár: Hrnčiarska Ves, Hradište, Selce, Veľká Ves, Uhorské
Okres Veľký Krtíš: Bátorová, Sečianky, Veľká Ves nad Ipľom

Pridaj komentár