J. NAĎ: Rimavská Sobota nedokázala sama zabezpečiť odberné miesto

Minister obrany Jaroslav Naď (Foto: MO SR – Ivan Kelement

Rimavská Sobota v súvislosti s druhým kolom celoplošného testovania obyvateľstva na ochorenie COVID-19 zarezonovala cez uplynulý víkend hneď dvakrát. Okrem prípadu opitého lekára, ktorý pod vplyvom alkoholu vykonal okolo 40 sterov, spomenul v relácii TV Markíza Na telo R. Sobotu aj minister obrany Jaroslav Naď, podľa ktorého si samospráva nedokázala sama zabezpečiť prevádzku odberového miesta.

Keď sme nechali Rimavskú Sobotu si robiť niečo samu, tak sme nakoniec skončili tak, že to nedokázali sami, samospráva, spraviť. Museli sme dnes ráno (nedeľa 8. 11. 2020, pozn. redakcie) posielať tam naše tímy z Ozbrojených síl SR, aby sme dokázali vôbec zabezpečiť to odberové miesto,“ uviedol Naď.

Minister spomenul Rimavskú Sobotu po tom, ako zdôraznil spoluprácu samospráv a štátu pri testovaní. „My by sme to nedokázali ‚dať‘ bez samosprávy, samospráva by to v živote ‚nedala‘ bez štátnej správy. Jednoducho, je to spoločný cieľ a spoločne k tomu pristupujeme,“ povedal Naď s tým, že veľká väčšina samospráv jasne potvrdzuje, že to spoločne robili veľmi dobre.

Okres Rimavská Sobota patrí k tzv. zeleným, ktoré mali v prvom kole testovania na COVID-19 menej ako 0,7 percenta pozitívnych testov. To znamenalo, že druhému kolu sa oficiálne vyhol. Pre záujemcov, ktorí sa však napriek tomu chceli dať otestovať, boli počas víkendu otvorené odberové miesta v župnom dome a Základnej škole Š. M. Daxnera na sídlisku Západ.

Pridaj komentár