KRÁTKE SPRÁVY: V Hnúšti sa v závode Yura rozšíril koronavírus, Vianoce v Poltári s novinkami

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy na Sobotníku o lokálnej pandémii koronavírusu v hnúšťanskom závode Yura, vianočných novinkách v Poltári, či cestovnom ruchu na Gemeri.

HNÚŠŤA – Okolo sto zamestnancov závodu Yura Eltec Corporation a ďalších osôb má potvrdené ochorenie Covid-19. Informuje o tom TV JOJ, podľa ktorej bolo otestovaných všetkých 766 pracovníkov firmy. Z dôvodu rapídneho nárastu prípadov vznikne na severe Rimavskosobotského okresu nové mobilné odberové miesto: Viac v reportáži JOJky:

POLTÁR – V Poltári už majú inštalovaný deväťmetrový vianočný stromček. Pribudla aj nová sviatočná výzdoba, uvádza samospráva na svojej oficiálnej stránke poltar.sk.

„Minulý rok sme výzdobu výrazne doplnili o nové svetelné prvky na stĺpoch verejného osvetlenia. Pribudol aj vianočný anjel a majestátna vstupná brána. Tento rok sa bude niesť v znamení niekoľkých noviniek. Jednou z nich je vianočný svetelný koč ťahaný dvomi sobmi priamo na Námestí osloboditeľov. Spríjemní adventné obdobie nielen dospelým, ale aj najmä deťom. Ďalšou tohtoročnou novinkou bude aj ručne zhotovený adventný veniec s priemerom 3,2 metra,“ konkretizuje samospráva.

Tento rok nebolo podľa primátorky Martiny Brisudovej veľa možností na vzájomné stretnutia, preto si v meste chcú nadchádzajúce sviatočné obdobie pripomenúť aj skrášľovaním verejných priestorov. „Verím, že novinky, ktoré sme pre Poltárčanov a návštevníkov mesta pripravili, budú príjemným spestrením vianočného obdobia, ktoré prežijeme v našom meste ako jedna veľká rodina,“ povedala primátorka.

ROŽŇAVA – Cestovný ruch by mal byť tvorený z 50 percent domácim obyvateľstvom. Myslí si to predseda občianskeho združenia (OZ) Gotická cesta Miroslav Boldiš. Toto zoskupenie, ktoré začalo najprv pôsobiť v okresoch Rožňava a Revúca a neskôr si vzali pod krídla aj Rimavskú Sobotu, sa snaží Gemer dostať do povedomia a propagovať hlavne jeho gotické pamiatky. Viac v agentúrnom článku TASR na stránke gemer.korzar.sme.sk.

RIMAVSKÁ SOBOTA: Skupina Maduar má za sebou skvelý septembrový koncert. Písali sme o ňom v samostatnom článku. V najnovšom rozhovore pre Rádio Regina Stred prezradili napríklad to, že ich najznámejší hit Hafanana je jednou z ich mála coververzií (vraj boli v histórii kapely len tri). Juraj Matyinkó spomenul, že za roky ich koncertovania sa počet odohraní tejto skladby dá počítať na tisícky:

Ilustračné foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár