KRÁTKE SPRÁVY: Miliardár z Fiľakova má 90 rokov, knižnica predstavuje hrad Kapla

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy na Sobotníku o výlukách, zmene odberného miesta v Lučenci, miliardárovi z Fiľakova či predstavení hradu Kapla.

LUČENEC/BREZNIČKA/KOKAVA NAD RIMAVICOU – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje o viacerých výlukách, ktoré čakajú na cestujúcich v našich regiónoch počas nasledujúcich dní. V stredu 18. novembra je výluka v úsekoch Lučenec – Fiľakovo – Hajnáčka a Breznička – Zlatno. Od 19. do 20. novembra sú plánované výluky medzi Lučencom a Fiľakovom, ako aj Kokavou nad Rimavicou a Utekáčom.

LUČENEC – V metropole Novohradu sa mení lokalita odberného miesta na testovanie COVID-19. Doteraz to bolo sídlo Hasičského a záchranného zboru na Novomeského ulici, od stredy 18. novembra 2020 bude umiestnené v sídle Regionálneho úradu verejného zdravotníctva na Petőfiho ulici č. 1.

HASIČI POZASTAVILI TESTOVANIE
NAJSKÔR SA MOŽETE TESTOVAŤ OD STREDY 18. NOVEMBRA

Hasičský a záchranný zboru SR, Ulica…

Uverejnil používateľ Mesto Lučenec Pondelok 16. novembra 2020

 

FIĽAKOVO – Magazín Forbes a denník Nový čas prinášajú zaujímavé texty o židovskom chlapcovi z Fiľakova, ktorý musel utiecť pred holokaustom a neskôr sa stal miliardárom. Životný príbeh dnes 90-ročného Franka Lowyho stojí za prečítanie a určite by bol skvelým námetom aj na filmové spracovanie.

DOBŠINÁ – Finalistkou Roma Spirit 2020 je i Eleonóra Liptáková, učiteľka z Dobšinej, ktorá pomáha rómskym rodinám z mesta. Spolu s kolegyňou Erikou Polgáriovou sa pred nieľkoľkými rokmi stali známymi aj vďaka listu, ktorým poukázali na obrovské a neriešené problémy v ich škole a vzdelávaní celkovo.

RIMAVSKÁ SOBOTA – No a na záver, Knižnica Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote pripravila vzdelávaciu minisériu s názvom Tajomstvá našich hradov. V tomto dieli predstavuje menej známy hrad Kapla nad Širkovcami:

Pridaj komentár