KRÁTKE SPRÁVY: V Tornali majú novú stanicu, vodič z M. Lúky pozná svoj trest

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Dnešné krátke správy na Sobotníku sú okrem iného  o nadchádzajúcej Noci múzeí a galérií, stanici v Tornali, či treste 21-ročnému vodičovi, ktorý zrazil v Mokrej Lúke dvoch mužov.

R. SOBOTA/BETLIAR – Nadchádzajúca Noc múzeí a galérií 2020, ktorá bola pre pandemickú situáciu presunutá z konca mája na sobotu 14. novembra, bude vo viacerých múzeách pre pretrvávajúce obmedzenia uskutočnená virtuálnou, resp. online formou. Tak to bude napríklad v Múzeu Betliar, ktoré pripravuje virtuálnu Noc múzeí a galérií na svojej stránke nmag.snm.sk.

Naopak, v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote je tohto roku možná aspoň individuálna prehliadka múzea a aktuálnych výstav v čase od 13:00 do 17:00. Následne o 18:00 bude možné na facebookovej stránke múzea prostredníctvom videoprezentácie zaspomínať si na najkrajšie zážitky z posledných 15 ročníkov podujatia.

TORNAĽA – Cestujúci v Tornali už môžu využívať novú autobusovú stanicu, ktorú v meste stavali na bývalom trhovisku od septembra 2019. Náklady na výstavbu predstavovali sumu 1,2 milióna eur a boli v plnej výške hradené zo zdrojov spoločnosti SAD Lučenec. Fotografie nájdete napríklad na facebookovej stránke portálu TornalaTv:

Slovenská autobusová doprava Lučenec oznamuje cestujúcim, že od 10. novembra – utorok bola zrušená autobusová zastávka…

Uverejnil používateľ TornalaTv Utorok 10. novembra 2020

MOKRÁ LÚKA – Muž vo veku 21 rokov, ktorý počas minulého Silvestra v dedine Mokrá Lúka v stokilometrovej rýchlosti zrazil dvoch mužov, dostal len podmienečný trest. Viac v reportáži TV JOJ:

 

Pridaj komentár