LUČENEC: Polícia rieši pokus o okradnutie starenky o tisícky eur

LUČENEC – Polícia v Lučenci rieši bizarný prípad o pokus okradnutia 77-ročnej starenky z okresu Lučenec. Neznámy muž jej telefonoval a žiadal od nej 8-tisíc eur na injekciu pre jej dcéru, ktorá leží na pľúcnej ventilácii pre ochorenie COVID-19  v nemocnici v Bratislave. Informuje o tom Polícia SR – Banskobystrický kraj na svojom Facebooku.

„Polícia v Lučenci vyšetruje prípad, ktorý súvisí s podvodom na senioroch. Páchateľ, ktorý zatelefonoval 77-ročnej dôchodkyni z okresu Lučenec, sa vydával za zamestnanca Krízového centra Covid,“ napísala. Ako ďalej polícia doplnila, žena uvedenú sumu pri sebe nemala a páchateľ jej objednal taxík do najbližšej banky. „Cestou jej ešte niekoľkokrát volal na mobil,“ doplnila.

Prípad sa nakoniec skončil šťastne, pretože v tom čase jej telefonovala dcéra a poslala ju na najbližšie policajné oddelenie. „Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin podvodu spáchaný v štádiu pokus. O takéto konanie sa páchateľ pokúsil v čase núdzového stavu, preto za takýto skutok hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov,“ konkretizovala a dodala, že podobné pokusy na okradnutie dôchodcov zaznamenali aj v iných okresoch nášho kraja.

Zdroj a foto: Polícia SR – Banskobystrický kraj na Facebooku

Pridaj komentár