V Lučenci sa bude napokon testovať aj v nedeľu

LUČENEC – V Lučenci bude testovanie obyvateľstva na ochorenie COVID-19 pokračovať aj v nedeľu (8. 11. 2020), hoci pôvodne sa rátalo iba so sobotou. O zmene informovala na Facebooku primátorka Alexandra Pivková.

Pred odberovými miestami sa tvorili počas celého dňa veľké rady a čakalo sa dlhšie. Aj z dôvodu, že do Lučenca sa prišlo otestovať množstvo ľudí z okolitých obcí a okresov (takmer tretina z testovaných). Toto sme však nevedeli ovplyvniť. Keďže záujem o testovanie bol veľký a v sobotu sa nestihli otestovať všetci, oslovila som armádu s požiadavkou, aby sa mohli Lučenčania otestovať aj v nedeľu,“ vysvetlila Pivková.

Ako dodala, Ozbrojené sily SR jej požiadavke vyhoveli. „V nedeľu sa tak bude testovať na jednom z dnešných odberových miest, ktoré oznámime po upresnení armádou,“ avizovala primátorka.

Lučenec sa stal po prvom kole celoplošného testovania jedným z tzv. zelených okresov, kde bol počet pozitívnych testov menší než 0,7 percenta (konkrétne to bolo 0,52 percenta). Pre obyvateľov, ktorí necestujú do tzv. červených okresov, kde bolo pozitívnych prípadov nad 0,7 percenta, tak na výnimku zo zákazu vychádzania stačí negatívny test z minulotýždňového testovania.

DOPLNENÉ 8. 11. 2020 o 9:15: V Lučenci sa napokon testuje na troch odberových miestach. „Za pomoci armády sa nám podarilo zabezpečiť tretie odberové miesto. Od 9:00 do 20:00 sa dnes budete môcť otestovať aj na odberovom mieste v Centre voľného času, Ulica mieru 1702/39.
Zároveň sa testuje aj na odberových miestach Kino Apollo, Ulica novohradská 5 a Mestský úrad, Ulica novohradská 1,“ informovala primátorka na Facebooku.

Zdroj: A. Pivková, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár