Na jednom odbernom mieste v meste Poltár testujú ľudí z celého okresu

POLTÁR – Okres Poltár patrí medzi 25 okresov, ktoré majú výnimku z druhej vlny celoplošného testovania, pretože podiel pozitivity bol nižší ako 0,7 %. Jedno odberné miesto počas aktuálneho víkendu iniciatívne zriadila mestská samospráva na základe požiadaviek občanov.

Ozbrojené sily SR dodali antigénové testy a certifikáty, mesto Poltár zabezpečilo a financuje všetky ostatné náklady spojené s testovaním. V odbernom tíme sú štyria zdravotníci, dve administratívne pracovníčky, zástupca polície a ozbrojených síl.

Využiť služby odberného miesta zriadeného v mestskej športovej hale na Sklárskej ulici v Poltári môžu obyvatelia celého okresu počas oboch víkendových dní od 8.00 do 20.00 hod. „Verím, že aj týmto spôsobom pomôžeme tým, ktorí to naviac potrebujú, aby nemuseli cestovať na odberné miesta mimo nášho regiónu. Ide najmä o občanov, ktorí sa cítia byť ohrození koronavírusom, alebo cestujú za prácou do červených okresov. Pred odberným miestom sa stále tvoria rady, čakajúci však dodržujú odstupy, sú disciplinovaní a trpezliví. Do poludnia bolo otestovaných na odbernom mieste 204 osôb, všetci odchádzali s negatívnym výsledkom,“ povedala primátorka Poltára Martina Brisudová.

Počas prvého celoplošného testovania pod názvom „Spoločná zodpovednosť“ bolo v meste Poltár na siedmich odberných miestach 3 196 testovaných osôb, z celkového počtu bolo 27 s pozitívnym výsledkom, čo predstavuje 0,84 %. Podiel infikovaných v okrese bol však nižší, konkrétne 0,57 %, aj preto sa okres Poltár napokon zaradil medzi zelené slovenské okresy.

Pridaj komentár