Na jednom odbernom mieste v Poltári bolo v sobotu otestovaných 533 ľudí

Poltár – Jedno odberné miesto v meste Poltár, ktoré zriadila mestská samospráva, navštívilo v sobotu, 7.11.2020, 533 ľudí. V odbernom tíme pracovalo osem ľudí, koordináciu za mestský krízový štáb zabezpečovali dve osoby. Služby odberného miesta v okresnom meste využili počas prvého testovacieho dňa aj obyvatelia okolitých obcí a susediacich okresov. Z celkového množstva testovaných boli evidované 4 pozitívne odbery.

„V súvislosti so zriadením odberného miesta v mestskej športovej hale v Poltári evidujeme zvýšený záujem o testovanie. Prichádzajú k nám nielen obyvatelia mesta a okresu Poltár, ale aj z okolitých okresov. Dnes, v nedeľu, bude odberný tím opäť testovať a vzájomnou spoluprácou s Ozbrojenými silami SR, zdravotníkmi, políciou a naším dobrovoľným hasičským zborom zabezpečíme celú akciu tak, aby sme vyšli v ústrety čo najväčšiemu počtu ľudí,“ hovorí primátorka Poltára Martina Brisudová.

V nedeľu, v čase od 8.00 hod. do 20.00 hod. je opäť k dispozícii odberné miesto priamo v mestskej športovej hale v Poltári. Odberný tím opäť tvoria štyria zdravotníci, zástupca ozbrojených síl a polície, dvaja administratívni pracovníci a dvaja členovia miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS). Dezinfekciu odberového miesta zabezpečujú členovia dobrovoľného hasičského zboru. Aktuálne je odberné miesto v prevádzke a na odbery čaká od rána okolo 50 ľudí. Obyvateľov o aktuálnej situácii informujeme prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky mesta www.poltar.sk, sociálnych sietí a vyhlasovaním v mestskom
rozhlase.

Pridaj komentár