Odberné miesta v druhom kole budú u nás vo viacerých mestách a dedinách

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Rimavská Sobota, Revúca, Lučenec, Poltár, Fiľakovo, Veľký Krtíš, ale aj Muráň. Vo všetkých týchto obciach budú odberné miesta, kde sa záujemcovia počas víkendu v rámci druhého kola celoplošného testovania budú môcť otestovať na ochorenie COVID-19.

Nejde však o povinnosť, možnosť testovania je určená napríklad pre ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia, alebo budú cetovať do tzv. červených okresov, ktoré mali v rámci prvého kola nad 0,7 percenta pozitívnych testov.

Zoznam odberných miest

V Rimavskej Sobote budú zriadené dve odberné miesta, ako informuje mesto na svojej internetovej stránke rimavskasobota.sk. Zriadené budú v župnom dome na Námestí M. Tompu (bývalý okresný úrad) a v Základnej škole Š. M. Daxnera na Clementisovej ulici. Otvorené budú počas soboty aj nedele od 8:00 do 20:00.

V Revúcej bude odberové miesto situované v obradnej/sobášnej miestnosti Mestského úradu na Remeselníckej ulici a záujemcovia, ktorí sa chcú dať testovať, môžu prísť od 8:00 do 20.00, avšak iba v sobotu. V rámci okresu sa záujemcovia môžu dať otestovať aj v Muráni, kde bude odberné miesto otvorené v kultúrnom dome od 8:00 do 18:00, takisto v sobotu.

V Lučenci bude tiež jedno odberné miesto, otvorené v sobotu od 8:00 do 20:00. Situované bude v budove kina Apollo na Novohradskej ulici, informuje samospráva na stránke mesta lucenec.sk.
Jedno odberné miesto bude aj vo Fiľakove v mestskej tržnici, otvorené počas soboty od 8:00 do 20:00, uvádza mesto.

Takisto jedno miesto bude v Poltári, v športovej hale na Sklárskej ulici. Otvorené bude počas soboty (7. 11. 2020) od 8:00 do 20:00 prednostne pre obyvateľov mesta Poltár a v nedeľu (8. 11. 2020) od 8.00 do 20.00 hod. pre obyvateľov okresu Poltár, uvádza samospráva.

Ani vo Veľkom Krtíši nebudú bez odberného miesta, zriadia ho v sobotu v priestoroch Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v čase od 8:00 do 19:30, avizuje samospráva na stránke velky-krtis.sk.

V okrese Rožňava nebude podľa našich informácií otvorené ani jedno odberné miesto.

Naše okresy boli „zelené“

Pripomíname, že všetky okresy Gemera-Malohontu a Novohradu mali v prvom kole menej ako 0,7 percenta pozitívnych testov, takže celoplošnému testovaniu celého obyvateľstva sa vyhli. Uvedené odberné miesta môžu využiť napríklad občania, ktorí budú cestovať do regiónov, kde bol v prvom kole vyšší počet nakazených (teda zhruba severná časť Slovenska). Ďalej to môžu byť navrátilci zo zahraničia, pendleri či ľudia, ktorí stratili certifikát o testovaní z prvého kola, prípadne kohokoľvek, kto sa chce ubezpečiť, že nie je nakazený.

Od pondelka 9. novembra 2020 od 8:00 by navyše mali byť otvorené mobilné odberné miesta vo všetkých okresných mestách v SR, kde sa bude môcť dať každý občan bezplatne otestovať. Štát túto možnosť avizoval pred niekoľkými dňami a premiér Igor Matovič ju opätovne potvrdil na piatkovej (6.11.) tlačovej konferencii.

DOPLNENÉ 6. 11. o 21:34: Medzi odbernými miestami v našich regiónoch je aj Mýtna v Lučeneckom okrese. Testovať sa tam bude v sobotu od 8:00 do 20:00, informuje samospráva. „Druhé kolo testovania sme vybavovali najmä kvôli vysokej miere nákazy na tzv. hornom konci obce, kde je COVID-19 potvrdený v 7 domácnostiach,“ uviedla starostka Dana Marková.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár