Rožňava je podľa ministra zdravotníctva najmenej zasiahnutá COVID-19

ROŽŇAVA – Okres Rožňava je región, ktorý je aktuálne najmenej zasiahnutý ochorením Covid-19 a práve v tejto časti republiky je v súčasnosti najmenší počet prípadov v prepočte na počet obyvateľov. Na tlačovej konferencii o aktuálnej pandemickej situácii to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí.

„Veľmi dobre sú na tom južné regióny, to nám ukázalo aj celoplošné testovanie, a najlepšie je na tom Rožňava. Aj keď si zoberieme, incidencia 124 na 100 000 obyvateľov – ešte pred možno dvomi mesiacmi by sme hovorili o strašidelnej incidencii, teraz to považujeme za jeden z najlepších parametrov,“ podotkol minister.

Pre porovnanie, ochorením najviac zasiahnuté regióny majú zhruba desaťnásobne vyššiu incidenciu: vedie Sabinov s 1505 prípadmi, nasledovaný Bánovcami nad Bebravou (1505) a Ružomberkom (1467).

Podľa primátora Rožňavy Michala Domika je to tento rok už druhé veľké víťazstvo pre Rožňavu. „Po Žihadielku vyhrávame aj s najmenším počtom občanov pozitívnych na Covid-19,“ uviedol na Facebooku.

Uverejnil používateľ Michal Domik – primátor mesta Rožňava Piatok 6. novembra 2020

Rožňava je zároveň jediný okres v rámci Gemera, Malohontu a Novohradu, kde počas tohtovíkendového testovania nebolo otvorené ani jedno odberné miesto. Už od pondelka rána by však priamo v meste malo fungovať mobilné odberové miesto, ktoré premiér Igor Matovič prisľúbil spustiť v každom okresnom sídle v SR.

Pridaj komentár